12 Αυγ 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ Απεργία αύριο στα ξενοδοχεία

ΚΕΡΚΥΡΑ
Απεργία αύριο στα ξενοδοχεία
Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο καλεί η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ



Από περσινή απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού
Απεργούν την Τετάρτη 13 Αυγούστου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην Κέρκυρα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εργοδοτική τρομοκρατία, στην απλήρωτη δουλειά και τις συνθήκες ακραίας εντατικοποίησης. Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο.
Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ τονίζει: «Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων δίνει καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες μέσα στους χώρους δουλειάς με χειροπιαστά αποτελέσματα, όπως είναι καταβολές δεδουλευμένων, τήρηση ωραρίου εργασίας κ.ά. Η απεργία στις 13 Αυγούστου είναι μία πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη. Οι μάχες αυτές δεν μπορούν να δοθούν από λίγους, πρέπει όλοι να συμβάλουμε, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε τον αγώνα».
Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκονται σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και φορείς του νησιού. Τη συμπαράστασή του στους ξενοδοχοϋπαλλήλους εκφράζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «η λογική που λέει ότι από τα κέρδη έχουν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν, είναι ένα καλοδουλεμένο ψέμα που δεν έχει αποδειχτεί ποτέ και πουθενά. Η όποια "ανάπτυξη" έλθει προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».
«Μία κλίκα μεγαλοξενοδόχων ελέγχει περίπου τα 3/4 της τουριστικής κίνησης, μαντρώνοντας τους επισκέπτες κυριολεκτικά μέσα στα ξενοδοχεία με το σύστημα του all inclusive», καταγγέλλει ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων και προσθέτει: «Πρόκειται για τους ίδιους μονοπωλιακούς ομίλους, που τσακίζουν μαζί με τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία τους. (...) Να, γιατί κοινός αντίπαλος των μικρών επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουρισμού είναι αυτοί που μονοπωλούν τον τουριστικό κλάδο, οι φιλομονοπωλιακές και συνάμα αντιλαϊκές πολιτικές που τους ωφελούν και οι πολιτικές δυνάμεις που τις υποστηρίζουν. (...) Να, γιατί οφείλουμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 13 του Αυγούστου».
Την αλληλεγγύη της εκφράζει και η Ομάδα Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ και καλεί τις εργαζόμενες του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ιδιαίτερα οι γυναίκες, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο και σηκώνουν στην πλάτη τους το ολοένα και πιο βαρύ φορτίο των προβλημάτων της οικογένειας, είδαν στο όνομα της ισότητας με τους άνδρες να αυξάνονται τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησης. Είδαν να καταργούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά. Είδαν να περιορίζονται μέχρι και να καταργούνται μέτρα πρόληψης και προστασίας που αφορούν την υγεία. Είδαν να διώκεται η μητρότητα, αφού οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχείας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους μεγαλοξενοδόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ