14 Σεπ 2014

Πυρ…Χαραλάμπους κατά Δήμου-Περιφέρειας

Πυρ…Χαραλάμπους κατά Δήμου-Περιφέρειας


xaralabous2014Oρισμός αντιδημάρχων, εκπαίδευση  και πρόσφατες ενέργειες Φούχτελ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνέντευξης του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Δήμου Κέρκυρας Μπ. Χαραλάμπους που εξαπέλυσε…πυρ κατά δημοτικής και περιφερειακής αρχής.
Για τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου, ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι «εξέπληξε ο ορισμός 15 ατόμων σε αυτή τη θέση, κάτι που δείχνει ότι ο δήμαρχος εξάντλησε όλα τα περιθώρια του νόμου, αν και δεκάδες φορές  είχε διαμαρτυρηθεί για τον αριθμό των αντιδημάρχων της προηγούμενης αρχής».
«Φαίνεται ότι η διατήρηση ισσοροπιών μεταξύ των ετερογενών δυνάμεων που απαρτίζουν την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας επικρατεί μπροστά σε θέματα οικονομίας του δήμου και καλύτερου σχεδιασμού για περισσότερη ευελιξία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις τεράστιες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ο κ. Χαραλάμπους επέκρινε τους εκπροσώπους κυβέρνησης περιφέρειας και Δήμου για πλήρη απουσία από την πρώτη μέρα στα σχολεία.
«Τι να πουν με τόσες ελλείψεις, θα ήταν κοροιδία να δώσουν και άλλες υποσχέσεις, ανέφερε και από την άλλη καταλόγισε στην αντιπεριφερειάρχη Ν. Πανδή-με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της – «πολιτικό θράσος στην υπόθεση των σχολικών μεταφορών καθώς και ότι λειτουργεί από θέση παρατηρητή και όχι ευθύνης όπως θα όφειλε».
Οσο για πρόσφατες αναφορές του υφυπ. Εργασίας της Γερμανίας  Χ. Φούχτελ «που απέστειλε επιστολή ζητώντας πληροφόρηση για πολλά τοπικά θέματα κυρίως αυτοδιοίκησης» υποστήριξε ότι, η Γερμανία θέλει να προωθήσει ιδιωτικοποιήσεις κυρίως στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων σε δήμους όλης της χώρας.
Αυτό που εκπλήσσει όπως είπε, είναι ότι «ενώ η επιστολή είναι στα χέρια του δημάρχου, δεν έχει γίνει καμία αναφορά από πλευράς του για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ