8 Σεπ 2014

SUNSHINE-Aπεργία & επίσχεση εργασίας σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας

Aπεργία & επίσχεση εργασίας σε ξενοδοχείο της ΚέρκυραςAπεργία & επίσχεση εργασίας σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας


 ksenodoxΤην καταβολή δεδουλευμένων από ξενοδοχειακή επιχείρηση πέτυχε ο σύνδεσμος ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας μετά από απεργία και επίσχεση εργασίας.
Ειδικότερα, όπως ενημερώνει το σωματείο με σχετική ανακοίνωσή του:
«Με απεργία διαρκείας από την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και επίσχεση εργασίας έως και το πρωί της Κυριακής 7 του μήνα οι εργαζόμενοι του SUNSHINE διεκδίκησαν την καταβολή  των μισθών Ιουλίου, Αυγούστου ,των τοπικών επιδομάτων 2012, 2013 , την καταβολή των μισθολογικών διαφορών για παράνομη εργασία κατά τις 4 ημέρες των ΡΕΠΟ και την ακύρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας που εξανάγκασε η επιχείρηση τους εργαζόμενους να υπογράψουν παρά την θέληση τους.
Η ξενοδοχειακή επιχείρηση που εκμεταλλεύεται το SUNSHINE απασχολεί 150  περίπου εργαζόμενους των οποίων η σύνθεση είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε Έλληνες εργαζόμενους και Αλλοδαπούς  σκληρά εκμεταλλευόμενους με τους γνωστούς μισθούς  . Είναι η επιχείρηση με το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών εργαζομένων στην Κέρκυρα.
Η επιχείρηση αυτή σύμφωνα με την διεύθυνση της πριν 4 χρόνια είχε ετήσιο τζίρο περίπου 2 εκατ. ευρώ και σήμερα έχει φτάσει τα 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως .
Την ίδια ώρα έχει αφαιρέσει νομίμως (σύμβαση ΠΟΞ-ΠΟΕΕ-ΥΤΕ 2013) 15%  απ τους μισθούς των εργαζομένων , ενώ τους υποχρεώνει να εργάζονται τα 4 από τα 8 ΡΕΠΟ  τον μήνα χωρίς αμοιβή. Δεδομένα που δεν ίσχυαν πριν 3 χρόνια. Η μονάδα αυτή έχει 900 περίπου κλίνες και λόγο all inclusive οι τουριστικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή φυτοζωούν. Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν τον ρόλο μονοπωλιακών  ομίλων στην οικονομία της Κέρκυρας και της χώρας μας και τις επιπτώσεις που έχει η δράση τους για εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες. Την επιχείρηση αυτή έσπευσε με υπερβάλλοντα ζήλο να στηρίξει η ελληνική αστυνομία την πρώτη μέρα της απεργίας . Δύο περιπολικά στις 7 .00 το πρωί εκτελούσαν εντολές της εργοδοσίας συμβάλλοντας ανεπιτυχώς στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να μην απεργήσουν. Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι πέτυχαν την καταβολή  σε δύο δόσεις (κατά την διάρκεια της επίσχεσης) του μισθού του Ιουλίου. Η αδιαλλαξία της επιχείρησης  έφτασε μέχρι του σημείου της πλήρους αδιαφορίας  για την εξυπηρέτηση 150 αφιξοαναχωρήσεων την Κυριακή 7/9 . Δεν τους «καίγονταν καρφί» αν θα υποδέχονταν εκατοντάδες τουρίστες σε βρώμικα δωμάτια , αρκεί να μην υποχωρήσουν ούτε βήμα απ την ασυδοσία τους .
Μπροστά σ αυτή την εξέλιξη και  με πρόταση του Δ/Σ του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να αναστείλουν  την κινητοποίηση και να προειδοποιήσουν την επιχείρηση ότι θα επανέλθουν με νέα απεργία διαρκείας αν η επιχείρηση δεν έχει ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα τους και δεν έχει εξοφλήσει Αύγουστο , Σεπτέμβρη, τοπικά επιδόματα κλπ, μέχρι τις 2 Οκτώβρη.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην  ξαναπάνε το Χειμώνα σπίτια τους με οφειλόμενους τους τελευταίους μισθούς όπως κ΄ πέρσι. Η Διοίκηση του Σωματείου προειδοποιεί όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που οφείλουν στους εργαζόμενους ,παραβιάζουν ωράρια και δικαιώματα εργαζομένων ότι τις επόμενες ημέρες θα μας βρουν στις πόρτες τους αν δεν συμμορφωθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ