5 Σεπ 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ-To ΚΚΕ για την απένταξη έργων από ΕΣΠΑ

To ΚΚΕ για την απένταξη έργων από ΕΣΠΑ


kke large«Η απένταξη από το ΕΣΠΑ, του «Φοίνικα», της Αγ. Αικατερίνης καθώς και των σχολικών κτηρίων του Σχολικού Κέντρου Βραγκανιωτίκων και του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας αποτελούν ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Κέρκυρας.

Και συνεχίζει: «Ειδικά το θέμα των σχολείων, είναι  ένα ακόμη πλήγμα στην ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας, των εκπαιδευτικών και των γονιών για σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές υποδομές.
Είναι μία αρνητική εξέλιξη που υποδηλώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και η Τοπική Διοίκηση το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης. Την ώρα που το πολλά σχολεία στο νησί της Κέρκυρας αντιμετωπίζουν κτηριακά προβλήματα, όχι μόνο δεν γίνονται σοβαρές παρεμβάσεις αποκατάστασης, όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο για την επίλυσης των προβλημάτων σε μόνιμη βάση αλλά σταματάνε και τα έργα σε κτήρια τα οποία έχουν εξαγγελθεί δεκάδες φορές και πολλοί από τους τοπικούς άρχοντες έχουν φωτογραφηθεί στα θεμέλια ή βάζοντας υπογραφές σε συμβάσεις και μελέτες…
Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη σχετικά με το ρόλο του ΕΣΠΑ ως εργαλείο της ΕΕ και των μονοπωλίων, ώστε να μπορούν να κερδίζουν περισσότερα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, αλλά και ακόμη περισσότερα, να χρησιμοποιούνται για να καλύπτονται οι δικές του ανάγκες. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε αυτούς που μας πλασάρουν το ΕΣΠΑ ως δώρο της ΕΕ. Τα κονδύλια που κατανέμονται μέσω του ΕΣΠΑ δεν είναι λεφτά που ανήκουν στην Κομισιόν και στα επιτελεία. Είναι λεφτά των λαών – και του ελληνικού – που εισπράττει η ΕΕ από εισφορές και παρακρατήσεις. Είναι δικά μας λεφτά!!!
Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις ότι τα δύο αυτά έργα θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) είναι απαραίτητο να μην υπάρξει εφησυχασμός. Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές θα πρέπει να διεκδικήσουν δυναμικά την ολοκλήρωση των δύο αυτών σχολικών κτηρίων. Γενικότερα, είναι απόλυτα ρεαλιστικό το αίτημα για κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτηριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς ούτε ένα ευρώ να βγαίνει από την τσέπη γονιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ