11 Οκτ 2014

Εμείς και το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ

 Εμείς και το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ

Βλέπω το φρικτό μέλλον...βλέπω σεχταριστική άρνηση συμπόρευσης με το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ!
Κριτική ασκεί στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η Νέα Σπορά. Ουδέν συγκλονιστικόν ως εδώ. Αλλά έχει την πλάκα του το σκεπτικό της. Παραθέτει λοιπόν την απάντησή του σε ερώτηση που του έγινε στα πλαίσια συνέντευξης στη Real News:
[Δημοσιογράφος]: Να υποθέσω, πάντως, πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον Αλ. Τσίπρα; Δεν συζητάτε ούτε να θέσετε όρους κ. Κουτσούμπα, για να δοκιμάσετε τον ΣΥΡΙΖΑ; 

[Κουτσούμπας]: «Οι “όροι”, τα κριτήρια, που θέτει το ΚΚΕ για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, ως ελάχιστες προϋποθέσεις για να δώσει το ΚΚΕ το «παρών» σε διακυβέρνηση, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να ζήσει καλύτερα ο λαός και η νεολαία, είναι η κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου, η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η μονομερής διαγραφή του χρέους που δε δημιούργησε ο λαός, η κατάργηση αμέσως όλων των εφαρμοστικών νόμων, των μνημονίων, των αντιδραστικών διατάξεων. Είναι η αντιμετώπιση άμεσα των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων, όπως η σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, οι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κατάργηση της επαίσχυντης φορολογίας, το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, η εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν υγείας, παιδείας και όλα όσα έχει προτείνει το ΚΚΕ, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις στη βουλή. Όλα αυτά μπορεί να εγγυηθεί μόνο η εργατική λαϊκή εξουσία. Η ζωή του λαού εξαρτάται κυρίως από το συνολικό δρόμο που βαδίζει η χώρα. Αν αυτός, ο αντιλαϊκός δρόμος μένει στο απυρόβλητο, τότε μπορεί να “καταπιεί” τους όποιους επιμέρους “όρους”, όση καλή πρόθεση ή διάθεση και αν έχεις».
Και αμέσως μετά, η Νέα Σπορά σχολιάζει αυτή την απάντηση ως εξής:
Η απάντηση «άνοιξε» πάρα πολλά ζητήματα θεμελιώδους σημασίας. Πρώτα – πρώτα επιβεβαιώνει τα όσα σχολιάσαμε παραπάνω. Δηλαδή την παραπομπή της επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων στο σοσιαλισμό. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στις «ελάχιστες προϋποθέσεις» που θέτει το Κόμμα μας «για να δώσει το “παρών” σε διακυβέρνηση» είναι «η κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου». Διευκρινίζουμε. Δε μιλάμε για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε γενικά για τους πολιτικούς όρους, που η ηγεσία θέτει ως Κόμμα για τη διακυβέρνηση. Για να δώσει το «παρών».
Ο προβληματισμός λοιπόν της Νέας Σποράς, αφορά αυτό που απάντησε ο ΓΓ αλλά ταυτόχρονα δεν το αφορά. Ο ΓΓ απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση για μια συγκεκριμένη συνεργασία με ένα συγκεκριμένο κόμμα το οποίο ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την Νέα Σπορά δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά το "γενικό" επίπεδο της απάντησης. Δεν είναι με τη μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει πρόβλημα, είναι "γενικά" ρε παιδί μου.

Γιατί; Επειδή το φλέγον ζήτημα της πολιτικής σήμερα είναι το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ, κατά κόσμο Κόμμα Με Το Οποίο Θα Έπρεπε Να Συνεργαστεί Το ΚΚΕ. Που βεβαίως δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (μπλιαχ! ας πούμε), ο οποίος έχει τις βάσιμες ελπίδες να σχηματίσει "κυβέρνηση της αριστεράς", αλλά ένα άλλο κόμμα, ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλο ίδιο ρε παιδί μου, με το οποίο θα έπρεπε να είναι ανοιχτό για μετωπική συμπόρευση και ιδίως για κυβερνητική συνεργασία το ΚΚΕ όταν τέτοιο κόμμα θα υπάρξει. Οι πεζοί άνθρωποι αρκούνται στο να παρατηρήσουν ότι το κόμμα αυτό δεν υφίσταται, αλλά η Νέα Σπορά, που βλέπει μπροστά, ανησυχεί από τώρα για το τι θα γίνει αν αποκτήσει υπόσταση στο μέλλον, σε ας πούμε 34 χρόνια. Διότι ως γνωστόν, τα αντι-ιμπεριαλιστικά, αντιμονωπωλιακά κόμματα που δεν είναι το ΚΚΕ και που έχουν προοπτικές διακυβέρνησης στην Ελλάδα χτίζονται στο άψε-σβήσε και με την οκκά. Πέτρα πετάς στη Σταδίου και πετυχαίνεις τρεις τουλάχιστον ΓΓ αντι-ιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών κομμάτων στην κεφάλα με προοπτική να γίνουν πρωθυπουργοί μέσω εκλογικής διαδικασίας. Αδιαχώρητο.

Τι θα κάνει με τέτοια κόμματα το ΚΚΕ; Ε; Όχι, να μας πει ο κύριος Κουτσούμπας. Θα συνεχίσει να παραπέμπει τα καυτά ζητήματα της πραγματικής πολιτικής ζωής σε ένα καθαρά υποθετικό μελλοντικό χρονικό σημείο; 

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα! Δεν μπορεί κύριε το ΚΚΕ να βασίζει τις θέσεις του στην αφηρημένη μελλοντολογία! Κάτω η ρητορική της δευτέρας παρουσίας! Ζήτω η συγκυβέρνηση με το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ