2 Οκτ 2014

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΞΙΚΟΥ Καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία και τις δολοφονίες αγωνιστών

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΞΙΚΟΥ
Καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία και τις δολοφονίες αγωνιστών
Σε επίθεση της αστυνομίας στη διδασκαλική σχολή του Γκερέρο σκοτώθηκαν 7 φοιτητές, 25 τραυματίστηκαν και 25 αγνοούνται



Από διαδήλωση για το νέο έγκλημα στην επαρχία Γκερέρο του Μεξικού
Cuartoscuro
Τη δολοφονία 7 φοιτητών, τον τραυματισμό άλλων 25 και την εξαφάνιση άλλων 25 και τη βάρβαρη κρατική καταστολή καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, αναφερόμενη στην επίθεση που δέχτηκαν οι αγωνιζόμενοι φοιτητές της Αγροτικής Σχολής «Νορμάλ ντε Αγιοτζινάπα στην επαρχία του Γκερέρο στις 27 Σεπτέμβρη. Η συγκεκριμένη σχολή είναι πανεπιστημιακού επιπέδου διδασκαλική σχολή, που παίρνει φοιτητές με ειδικά κριτήρια από αγροτικές και φτωχές περιοχές. Βγάζει εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και για δίγλωσσα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές από τις πολλές ινδιάνικες φυλές που υπάρχουν στο Μεξικό. Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα αντλούν την καταγωγή τους από το 1920 μετά από τη Μεξικανική Επανάσταση του 1910 και δημιουργήθηκαν με την επιδίωξη η μόρφωση να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες επαρχίες. Αυτές οι σχολές έχουν μπει στο στόχαστρο των αστικών κυβερνήσεων εδώ και πολλές δεκαετίες και συχνά οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί, που ζητούν τη στήριξή τους, την ενίσχυση από το κράτος, δέχονται την επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών, τοπικών και ομοσπονδιακών.
Οπως καταγγέλλει το ΚΚ Μεξικού: «Εκτελεστικό όργανο των δολοφονιών και της επίθεσης στους φοιτητές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις της επαρχίας και της Ομοσπονδίας, αλλά την πολιτική ευθύνη έχει ο κυβερνήτης του Γκερέρο, Ανχελ Αγκίρε Ριβέρο, και ο δήμαρχος της πόλης Ιγκουάλα, Λουίς Αμπάρκα, που ανήκουν στο Κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD). Αυτές οι πράξεις καταστολής αποδεικνύουν τον ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής διαχείρισης που θέλει το PRD (σ.σ.: σήμερα είναι το αντιπολιτευόμενο «κεντροαριστερό» κόμμα στο κυβερνών δεξιό Επαναστατικό Θεσμικό Κόμμα - PRI), που υπηρετεί επίσης την εξουσία των μονοπωλίων. Το ίδιο συνέβη και το Μάη του 2006 στο Σαν Σαλβαδόρ ντε Ατένκο, και ο ίδιος ο Ριβέρο είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 5 κομμουνιστών.
Στο Γκερέρο η κρατική τρομοκρατία ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις είναι ανοιχτή και κλιμακούμενη εδώ και περίπου μισό αιώνα, με τη δολοφονία των εργατών στα ορυχεία χαλκού, και συνεχίζεται με βασανιστήρια, δολοφονίες, βιασμούς γυναικών, εξαφανίσεις και γενοκτονίες, που βυθίζουν πολλές οικογένειες στο πένθος».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ολες αυτές οι ενέργειες είναι εκφράσεις της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και του λαού, για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των λίγων πλουτοκρατών. Η βία δεν είναι κάτι μεμονωμένο, αλλά η καθημερινότητα του εργαζόμενου λαού. Γι' αυτό η εργατική τάξη και τα άλλα εκμεταλλευόμενα στρώματα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους για ν' αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση».
Και το ΚΚ Μεξικού καταλήγει, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα:
«Πρέπει να προετοιμάσουμε την απάντηση του λαού. Οι αστοί προσπαθούν να αφοπλίσουν την εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να ανεβάσουμε την οργάνωση και την κινητοποίηση στην κοινή αντικαπιταλιστική πάλη. Αυτοί προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, εμείς πρέπει να περάσουμε από την αντίσταση στην επίθεση. Το ΚΚ Μεξικού καλεί την εργατική τάξη, τους φοιτητές, να οργανώσουμε κινητοποιήσεις από τις 2 - 5 Οκτώβρη, στις οποίες να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους φοιτητές του Γκερέρο. Η πάλη θα είναι μακρά και σκληρή, αλλά η ατιμωρησία του κράτους, η καθημερινή κρατική τρομοκρατία μπορεί να τελειώσει μόνο αν η εξουσία περάσει στα χέρια των εργατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ