28 Οκτ 2014

ΗΠΑ Σοκ από το φονικό σε γυμνάσιο της Ουάσιγκτον

ΗΠΑ
Σοκ από το φονικό σε γυμνάσιο της Ουάσιγκτον


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Συγκλονισμένη παραμένει η μικρή κοινωνία του Μέρισβιλ της Ουάσιγκτον έπειτα από την αιφνιδιαστική επίθεση 14χρονου μαθητή στην καφετέρια γυμνασίου της περιοχής, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ατόμων (μεταξύ των οποίων και ο δράστης) και τον τραυματισμό άλλων ατόμων, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η λίστα των θυμάτων αυξήθηκε το βράδυ της Κυριακής όταν εξέπνευσε στο νοσοκομείο Εβερετ της Ουάσιγκτον η 14χρονη μαθήτρια Τζία Σοριάνο.
Ως δράστης του αποτρόπαιου φονικού στο γυμνάσιο Μέρισβιλ Πίλτσακ φέρεται ο 14χρονος μαθητής Τζέιλεν Φράιμπεργκ, που προέρχεται από επιφανή οικογένεια Ινδιάνων της φυλής των Τούλαλιπ και εισέβαλε για άγνωστους λόγους στην καφετέρια του σχολείου του την περασμένη Παρασκευή, πυροβολώντας κατά των συμμαθητών του. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσης, ο 14χρονος Φράιμπεργκ εμποδίστηκε από έναν καθηγητή και έβαλε στη συνέχεια τέλος και στη δική του ζωή.
Οι συγγενείς του εφήβου στην πολιτεία της Ουάσιγκτον δήλωσαν ότι ζουν έναν «εφιάλτη» και προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί το παιδί επιτέθηκε εναντίον των δύο εξαδέλφων του και φίλων του προτού αυτοκτονήσει. Αργότερα, πάντως, διαπιστώθηκε πως ο 14χρονος έδειχνε σημάδια έντονης απογοήτευσης κατά τη δραστηριότητά του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ