23 Οκτ 2014

Συνθήκες εργασιακής «γαλέρας» στον Τουρισμό

Συνθήκες εργασιακής «γαλέρας» στον Τουρισμό
Σύσκεψη και συνέντευξη Τύπου διοργανώνει το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής



Από παλιότερη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων
Συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Τουρισμός 2014, ή πώς οι "ναυαρχίδες" των κερδών γίνονται οι "γαλέρες" των εργατών», θα παραχωρήσουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία, την Τετάρτη 29/10, στις 11 π.μ., στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5Β).
Επίσης, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής διοργανώνει σύσκεψη με θέμα τις ελαστικές μορφές εργασίας, την Κυριακή 26/10, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» (Καλλιρρόης 4). Καλεί τους εργαζόμενους, κάτω από αυτό το εργασιακό καθεστώς, να συμβάλουν με τη γνώμη και τον προβληματισμό τους στην καλύτερη οργάνωση και τη διαμόρφωση αιτημάτων.
Με αφορμή τις δύο προγραμματισμένες παρεμβάσεις του, το Συνδικάτο αναδεικνύει δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τις συνθήκες δουλειάς σε δύο από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής:
  • Στο «Athens Ledra», η εργοδοσία «απαίτησε από τους σερβιτόρους να εκτελέσουν καθήκοντα διαφορετικά από αυτά που προβλέπονται από την ειδικότητά τους, δικαιολογώντας τα ως "διευθυντικό δικαίωμα". Οταν μάλιστα όλοι οι σερβιτόροι αντέδρασαν, αρνούμενοι να συναινέσουν σε αυτό, τους αποκάλεσε "στασιαστές" που χαλάνε το κλίμα "συστράτευσης"». Το Συνδικάτο υπενθυμίζει πως «για αυτή τη "συστράτευση" η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου έδωσε "ρέστα" προκειμένου να επιτευχθεί».
  • Στο «Hilton» «η εργοδοσία που έχει επιβάλει εδώ και μια δεκαετία - με την ανοχή του επιχειρησιακού σωματείου - "δουλεμπορικά" συνεργεία στο τμήμα των ορόφων, αποφάσισε να κάνει το ίδιο και στο τμήμα της συντήρησης, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και πελατών, προκειμένου να απαλλαγεί από τους συναδέλφους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ