20 Νοε 2014

Αλλο ένα σχολείο στα πρότυπα και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

Αλλο ένα σχολείο στα πρότυπα και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
Αντικείμενο της νέας εκπαίδευσης η περιβόητη «Πολιτικοστρατιωτική Συνεργασία»


Συνεχίζονται αδιάλειπτα οι εκπαιδεύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, πάνω στα πρότυπα λειτουργίας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Σκοπός η αποστολή τους σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας άρχουσας τάξης.
Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας και κλείνοντας μια χρονιά γεμάτη από τέτοια σχολεία και εκπαιδεύσεις, από τις 24 Νοέμβρη ως τις 5 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο ΠΚΕΕΥΕ το σχολείο «Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας» (ΠΣΣ) με τη «συμμετοχή διάσημων Ελλήνων και Αλλοδαπών Ομιλητών και Εκπαιδευτών από διάφορα Ιδρύματα».
Σύμφωνα με ορισμό που δίνεται από το ΓΕΕΘΑ, η ΠΣΣ «αποσκοπεί στην υιοθέτηση ευέλικτων, ρεαλιστικών και αποτελεσματικών μηχανισμών συντονισμού και αλληλοενημέρωσης, επί συγκεκριμένων θεμάτων, τα οποία είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν από κοινού από τις μη στρατιωτικές αποστολές και από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές».
Σημειωτέον, το εν λόγω σχολείο που θα πραγματοποιηθεί στο ΠΚΕΕΥΕ έχει λάβει πιστοποίηση από τη λυκοσυμμαχία ως «NATO Listed» και επισήμως σκοπός του είναι «η παροχή βασικών γνώσεων στους σπουδαστές σχετικά με την πολιτική του ΝΑΤΟ περί ΠΣΣ, αρμοδιότητες, διαδικασίες, καθήκοντα και αρχική εκπαίδευση ΠΣΣ σε τακτικό επίπεδο».
Αντικείμενα που θα διδαχτούν είναι: Ιστορικό ΠΣΣ. Δόγμα - Οργάνωση ΠΣΣ. Δομή και λειτουργία Διεθνών Οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Προσέγγιση στις βασικές λειτουργίες της πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας. Αρχές ΠΣΣ. Καθήκοντα προσωπικού, τεχνικές και διαδικασίες. ΠΣΣ και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Διαπραγμάτευση, Διαμεσολάβηση και Χρήση Διερμηνέων. Προετοιμασία Συνάντησης. Νομικές προσεγγίσεις. Κέντρο ΠΣΣ. Ομάδες εργασίας και άσκηση πάνω στα διδαχθέντα αντικείμενα.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 ως Οργανική Μονάδα του ΓΕΕΘΑ και αποτελεί ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης των λεγόμενων «ειρηνευτικών επιχειρήσεων», όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η παρουσία στρατιωτικών στελεχών ως «παρατηρητών» σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, που τα ίδια τα ιμπεριαλιστικά κέντρα υποδαύλισαν για προώθηση θέσεων και συμφερόντων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ