22 Νοε 2014

Η Λίνκε άξιος στυλοβάτης του συστήματος

Η Λίνκε άξιος στυλοβάτης του συστήματος



Μέχρι τώρα το οπορτουνιστικό κόμμα DIE LINKE συμμετείχε κατά καιρούς σε κυβερνητικούς συνασπισμούς με τους σοσιαλδημοκράτες σε μια σειρά κρατίδια, όπως τη Σαξονία - Ανχαλτ, το Μεκλεμβούργο, το Βραδεμβούργο και το Βερολίνο, δίνοντας εξετάσεις και περνώντας ένα - ένα τα μαθήματα ως καλός διαχειριστής προς όφελος του κεφαλαίου.


Πρωτοστάτησε στην εφαρμογή μέτρων όπως ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, περικοπές στον τομέα της πρόνοιας, ανόρθωση μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στον τομέα της εκπαίδευσης, απολύσεις δημοτικών και κρατιδιακών υπαλλήλων. Η εμπιστοσύνη του συστήματος στο αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία όχι μόνο ανανεώθηκε αλλά και αναβαθμίστηκε, με την υπογραφή συμφώνου διακυβέρνησης στο κρατίδιο της Θουριγγίας, το βράδυ της Τετάρτης, με τους σοσιαλδημοκράτες και τους πράσινους, που προβλέπει την ανάθεση της πρωθυπουργίας στον υποψήφιο της Die Linke, Μπόντο Ράμελοβ, για τα επόμενα πέντε χρόνια.


Και για να μην υπάρξει κάποια αμφιβολία, στο προοίμιο του συμφώνου αναφέρεται ότι η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία αποτέλεσε «κράτος αδίκου». Ο αντικομμουνισμός κυριάρχησε και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των τριών συνεταίρων, με εξυπνάδες του τύπου «Μπορώ να σας καθησυχάσω. Δεν πρόκειται να δημεύσουμε περιουσίες και να χτίσουμε τείχη» σε ερώτηση δημοσιογράφου προς την εκπρόσωπο της Die Linke για το πόσο «σοσιαλιστική» θα είναι η νέα κυβέρνηση. Τα μέτρα που προβλέπονται από το σύμφωνο είναι σε αντιλαϊκή ρότα, π.χ., διοικητική μεταρρύθμιση για εξοικονόμηση πόρων, ζεστό χρήμα σε εργοδότες για να απασχολούν χαμηλόμισθους εργαζόμενους, μεγαλύτερη χρηματοδότηση ιδιωτικών σχολείων, σταθεροποίηση του προϋπολογισμού σε βάρος κοινωνικών δαπανών κ.ά. Τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτε να περιμένουν και από αυτόν τον κοκκινο-κοκκινο-πράσινο συνασπισμό, μια ακόμη παραλλαγή στη διαχείριση της αστικής εξουσίας με γνωστά αποτελέσματα και πρέπει να παλέψουν για τη δική τους εξουσία παραμερίζοντας τους κάθε λογής στυλοβάτες του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Για όλα αυτά, όμως, πανηγυρίζει η χτεσινή «Αυγή» ότι «Το τείχος έπεσε στη Θουριγγία» και ότι «Περιμένοντας την Αριστερά» και με το ισπανικό «Podemos» θα γίνει πιο ...ανθρώπινος ο καπιταλισμός. Οι εργαζόμενοι ας βγάζουν τα συμπεράσματά τους...

Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ