24 Δεκ 2014

Γενικευμένο το φαινόμενο της απληρωσιάς

Γενικευμένο το φαινόμενο της απληρωσιάς
Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που θα κάνουν γιορτές με άδειες τσέπες


Με άδειες τις τσέπες θα κάνουν γιορτές οι εργαζόμενοι στις Μονάδες και τα Ιδρύματα της Ειδικής Αγωγής, καθώς δεν έγινε δυνατή η εκταμίευση της δεύτερης επιχορήγησης, με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής.
Οι εργαζόμενοι στα ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής - υπάρχουν περίπου 50 στην Αττική - είναι απλήρωτοι από 5-10 μήνες και γι' αυτό το λόγο ο Σύλλογός τους (ΣΕΜΙΣΕΑ) έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας. Οι απαντήσεις που πήραν ότι το θέμα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση, δεν έπεισαν τους εργαζόμενους ότι θα έχουν χρήματα στις γιορτές.
Στη συνάντηση τέθηκε επίσης η κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα «Η Παμμακάριστος». Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Ιδρυμα καταγγέλλει: «Είναι γνωστή η πρόθεση της διοίκησης για μείωση προσωπικού καθώς και η αντίδραση των εργαζομένων σε αυτή. Οι ανάγκες του ιδρύματος επιβάλλουν επιπλέον προσωπικό και η οποιαδήποτε σκέψη για μείωση αυτού είναι τουλάχιστον επικίνδυνη και εγκληματική. Δεν θα επιτρέψουμε να χειροτερεύσει και άλλο η ζωή των ΑμεΑ, των οικογενειών τους και των εργαζομένων.
Να τονιστεί ότι μετά από εισηγήσεις των επιστημονικών υπευθύνων για την ανάγκη παραμονής, την προσφορά και την άψογη στάση των εργαζομένων, η διοίκηση συνεχίζει να αναφέρεται, φανερά πλέον, για απομάκρυνση αυτών λόγω της συνδικαλιστικής δράση τους».
Απλήρωτες από τον περασμένο Ιούλη θα περάσουν τα Χριστούγεννα και οι καθαρίστριες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Το γεγονός αυτό και συνολικά το απαράδεκτο καθεστώς που βιώνουν οι εργαζόμενες στην εργολαβική εταιρεία καθαριότητας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Διεκδικεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του δώρου, καθώς και την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλα τα εργολαβικά συνεργεία, με ευθύνη της διοίκησης του Νοσοκομείου.
Η σύμβαση της εταιρείας με το Νοσοκομείο έληξε. Το πιθανότερο είναι πως οι περισσότερες θα απολυθούν, αλλά η εταιρεία για να αποφύγει τις αποζημιώσεις τις κρατά κυριολεκτικά ομήρους. Δεν τις απολύει για να αποφύγει προφανώς τις αποζημιώσεις απόλυσης ενδεχομένως και τα δεδουλευμένα αλλά και δεν τους δίνει δουλειά. Με υποχρεωτικές άδειες, αλλαγές στο συμφωνημένο εργασιακό καθεστώς κ.λπ. προσπαθεί να τις εξαναγκάσει σε παραίτηση. Ετσι οι εργαζόμενες ούτε στο ταμείο ανεργίας μπορούν να μπουν.
Ο Σύλλογος ξεκαθαρίζει πως το καθεστώς των εργολαβιών πρέπει να σταματήσει, σε αντιπαράθεση με τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις ΕΕ και κυβερνήσεων, και όλοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν από το Νοσοκομείο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ