16 Δεκ 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Φουντώνουν οι ρατσιστικές εκδηλώσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Φουντώνουν οι ρατσιστικές εκδηλώσεις


ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Φουντώνουν στη Γερμανία οι ρατσιστικές ξενοφοβικές εκδηλώσεις, από οργανώσεις όπως η PEGIDA («Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης») και οι «Χούλιγκανς ενάντια στους Σαλαφιστές». Πρόκειται για συγκαλυμμένες δυνάμεις φασιστών και άλλων αντιδραστικών που θέτουν το ζήτημα της μεγάλης εισροής μεταναστών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία. Πριν από δύο βδομάδες σημειώθηκαν στη Βαυαρία πυρπολήσεις κτιρίων που προορίζονταν για πρόσφυγες. Το ζήτημα της εισόδου πολλών μουσουλμάνων μεταναστών εγείρεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει άλλο τμήμα, που θεωρεί ότι οι μετανάστες είναι χρήσιμοι για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ενδεικτικό είναι πάντως ότι από τις εκδηλώσεις κατά του «ριζοσπαστικού Ισλάμ», που έχουν συστηματοποιηθεί εδώ και 2 μήνες στη Δρέσδη, διαμορφώνεται και κλίμα ευρύτερα στην κοινωνία, ενώ χτες είχαν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις. Την ίδια στιγμή και αντιρατσιστικές οργανώσεις είχαν δηλώσει ότι θα διοργανώσουν δικές τους διαδηλώσεις. Σε δημοσκόπηση, ωστόσο, για το περιοδικό «Σπίγκελ», το 65% εμφανίζεται να δηλώνει ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν παίρνει αρκετά σοβαρά υπόψη του τα τρέχοντα ποσοστά μεταναστών και αιτούντων άσυλο», ενώ πάνω από το ένα τρίτο πιστεύει ότι «η χώρα τους εξισλαμίζεται». Πάντως, στη Γερμανία υπολογίζεται ότι ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στο σύνολο του πληθυσμού των σχεδόν 81 εκατομμυρίων.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, άσκησε κριτική στις πορείες της PEGIDA, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία» για μίσος εναντίον των μουσουλμάνων ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας, καταδίκασε τον εμπρησμό κτιρίων στη Βαυαρία, είπε ότι «η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες για να αποφύγει μια δημογραφική κρίση». Ομως, τοπικοί αξιωματούχοι των γερμανικών κρατιδίων επισημαίνουν ότι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, καθώς η μετανάστευση είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και δύο δεκαετίες.
Ενδεικτική, πάντως, της καλλιέργειας κλίματος είναι και η πρόταση βουλευτών της κυβερνώσας Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), για απαγόρευση της «μπούρκας», ενώ η Ενωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας, σύμμαχου των χριστιανοδημοκρατών, είχε κάνει πρόταση να υποχρεωθούν οι μετανάστες να μιλούν γερμανικά στο σπίτι τους, κάτι που στη συνέχεια απέσυρε μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε.
Στις ρατσιστικές εκδηλώσεις πρωτοστατούν μέλη του Εθνικού Κόμματος Γερμανίας (ΝPD, νεοναζιστικό κόμμα), ενώ και η λεγόμενη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD), η οποία εκφράζει τμήμα του κεφαλαίου που θεωρεί ότι η Γερμανία πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη, δηλώνει ότι οι αντιμουσουλμανικές ρατσιστικές εκδηλώσεις εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τμήματος του πληθυσμού και ασκεί κριτική στη μεταναστευτική πολιτική.
Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει γύρω στους 200.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ στη Γερμανία, ζητώντας άσυλο. Ανεξάρτητα αν ο αριθμός είναι ακριβής, η ουσία είναι ότι η Γερμανία συμμετέχει σε όλους τους σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή και είναι και αυτή μια από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που διογκώνουν το ζήτημα των ξεσπιτωμένων οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ