9 Δεκ 2014

ΗΠΑ-Σηριαλ φονιαδων

Νέα υπόθεση πυροβολισμού αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς σε βάρος αφροαμερικανών πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μία ακόμα υπόθεση έρχεται να προστεθεί, επιβαρύνοντας το ήδη τεταμένο κλίμα στη χώρα.
Αφού εντόπισε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Ορλάντο της Φλόριντα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αστυνομικός Ρόμπερτ ΜακΚάρθι πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να χτυπήσει τον 28χρονο Σέντρικ Μπαρτί.
Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν τα χέρια τους ψηλά όταν ο αστυνομικός άνοιξε πυρ.
Ο σερίφης της κομητείας Όραντζ της Φλόριντα, Τζέρι Ντέμινγκς, απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές, ζητώντας να μην εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα πριν την ολοκλήρωση των ερευνών, ενώ υποστήριξε ότι ο Μπαρτί δεν υπάκουσε στις εντολές του αστυνομικού και «κινείτο ύποπτα», κάνοντας τον ΜακΚάρθι να φοβηθεί για την ασφάλειά του.
Ο Μπαρτί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης. Ο ίδιος έχει ιστορικό συλλήψεων για τουλάχιστον 45 κατηγορίες από το 1999, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ντέμινγκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ