6 Δεκ 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Πολλά ερωτήματα από τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση Ρωμανού

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Πολλά ερωτήματα από τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση Ρωμανού



Να δοθεί άμεσα λύση, χωρίς καμία καθυστέρηση, στο θέμα της εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούται ο κρατούμενος Ν. Ρωμανός, δήλωσε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε:
«Δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η στάση της κυβέρνησης και για το χειρισμό του θέματος και για τις εξελίξεις που έχουμε όλες αυτές τις ημέρες. Δεν ακουμπά σε καμία λογική - να το πω ξεκάθαρα - δεν απαντά σε κανένα πρόβλημα η στάση και οι χειρισμοί που γίνονται γύρω απ' αυτό το ζήτημα. Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να βρεθεί λύση. Το ζήτημα, δηλαδή, του δικαιώματος ενός κρατούμενου να μπορεί να σπουδάσει, να πάρει την εκπαιδευτική άδεια, αφού και με βάση τους νόμους αυτό αποτελεί στοιχείο της διαδικασίας κοινωνικής επανένταξης του κάθε κρατούμενου.
Μας προξενεί εντύπωση και μας γεννά πολλά ερωτηματικά αυτή η στάση της κυβέρνησης, αλλά και για τη συμπεριφορά και τη στάση άλλων δυνάμεων, μηχανισμών του ίδιου του κράτους ή και εκτός κρατικού μηχανισμού. Παράδειγμα, επανειλημμένα οι δικαστές και οι ενώσεις τους, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, έχουν πει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο δικαστής, η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να εξετάζει μόνο το γράμμα και τον τύπο του νόμου, αν τυπικά είναι εντάξει, για να βγάζει μια απόφαση, αλλά κυρίως πρέπει να ασχολείται και με την ουσία του νόμου. Σ' αυτή την περίπτωση, η ουσία είναι ότι έχει δικαίωμα ένας κρατούμενος να πάει να σπουδάσει, να έχει τις εκπαιδευτικές του άδειες κ.λπ.
Τα υπόλοιπα θεωρούμε ότι είναι δικαιολογίες, οι οποίες δεν ευσταθούν. Διαδικαστικά ή άλλα ζητήματα ή κωλύματα που επικαλούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες, η κυβέρνηση, ο οποιοσδήποτε δεν έχουν βάση σε αυτή την περίπτωση. Μπορούν να ξεπεραστούν, υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν λύσεις, έτσι ώστε να δοθεί λύση σ' αυτό το πρόβλημα για να μην έχουν περισσότερο αρνητικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Αυτή η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα, τώρα, χωρίς καθυστέρηση».
  • Η ζωή του 21χρονου, βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού μετά την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, συνεχίζει την απεργία πείνας για 27η μέρα σήμερα, με το ανοσοποιητικό του σύστημα να έχει εξασθενήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το μεσημέρι χτες, δεν είχε κατατεθεί από την εισαγγελέα στη γραμματεία η αίτηση αναίρεσης. Να σημειωθεί ότι κατά του βουλεύματος, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του κρατούμενου απεργού πείνας για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι συνήγοροί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ