29 Δεκ 2014

Με διαπιστωμένα προβλήματα στα συστήματα εκτάκτου ανάγκης κυκλοφορούσε το Norman Atlantic

Με διαπιστωμένα προβλήματα στα συστήματα εκτάκτου ανάγκης κυκλοφορούσε το Norman Atlantic


Σοβαρά προβλήματα στα συστήματα εκτάκτου ανάγκης του πλοίου Norman Atlantic είχαν εντοπιστεί στις 19 Δεκεμβρίου, λίγες μόλις ημέρες πριν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης επιθεώρησης από τις λιμενικές αρχές της Πάτρας.
Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, το Λιμενικό είχε προειδοποιήσει για δυσλειτουργία στους μηχανισμούς κλεισίματος των υδατοστεγών θυρών που διαφυλάσσουν τη στεγανότητα, έλλειψη σχεδίου για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ανεπάρκεια σωστικών εφαρμογών και φώτων κόκκινου συναγερμού. Έδωσε μάλιστα προθεσμία 15 ημερών στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για να διορθώσει τα προβλήματα, όμως το κακό έγινε τελικά πριν καν εκπνεύσει η προθεσμία αυτή.
Όμως και οι μαρτυρίες επιβατών του πλοίου σοκάρουν, μιλώντας για προβλήματα στην πυρασφάλεια, ολιγωρία του πληρώματος, λανθασμένους χειρισμούς από τον πλοίαρχο και έλλειψη σωστικών μέσων.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία μίας γυναίκας, η οποία επέβαινε στο πλοίο, και πριν από την αναχώρησή του είχε διαμαρτυρηθεί στη σελίδα της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο Facebook για την υπερφόρτωση του πλοίου και για το γενικότερο μπάχαλο που επικρατούσε, κατηγορώντας ευθέως τη διοίκηση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ