28 Ιαν 2015

ΗΠΑ Νέο θύμα αστυνομικής βίας μία δεκαεπτάχρονη στο Τέξας

ΗΠΑ
Νέο θύμα αστυνομικής βίας μία δεκαεπτάχρονη στο Τέξας



Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην αστυνομική βια στις ΗΠΑ
ΟΣΤΙΝ.--
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν χτες τρεις Τεξανοί αστυνομικοί, που εμπλέκονται στο θανατηφόρο πυροβολισμό 17χρονης μαθήτριας με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, επειδή τους φάνηκε πως επρόκειτο να βγάλει εναντίον τους «όπλο».
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Κριστιάνα Κόιγκναρντ πυροβολήθηκε θανάσιμα στο ισόγειο αστυνομικού τμήματος στο Λονγκβιού στο Τέξας την περασμένη Πέμπτη, λίγα λεπτά αφότου έφτασε στο κτίριο, ζητώντας να μιλήσει στον αξιωματικό υπηρεσίας. Οι κινήσεις της θεωρήθηκαν «ύποπτες», καθώς οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο να τραβήξει «όπλο» εναντίον τους, το οποίο ωστόσο δεν παρουσιάστηκε ως σήμερα.
Η 17χρονη πυροβολήθηκε τέσσερις φορές και ξεψύχησε προτού καν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας καλύπτεται ωστόσο με «πέπλο μυστηρίου», αφού οι αστυνομικοί στο Λονγκβιού του Τέξας δεν προσδιόρισαν ως σήμερα, περίπου μία βδομάδα μετά το φονικό, τον τύπο του «όπλου» που υποτίθεται πως έβγαλε εναντίον τους το κορίτσι.
Συγγενείς της μαθήτριας σημείωσαν ότι το κορίτσι υπέφερε από μακροχρόνια κατάθλιψη και διπολική συμπεριφορά, αφότου έχασε τη μητέρα της σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ