5 Ιαν 2015

Ασε τη ζωη που κανεις,κοιτα τη ζωη που χανεις

Μπροστά στην κάλπη…

Της Κάλι Καρά
Χιλιάδες οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που θα σταθούν σε λίγες μέρες μπροστά στην κάλπη με ένα μάτσο ψηφοδέλτια στο χέρι.
Νέες, συνταξιούχες, άνεργες, απλήρωτες, απολυμένες, γυναίκες της μερικής απασχόλησης και της μερικής ζωής, εμποροϋπάλληλοι, σπουδάστριες, φοιτήτριες, γυναίκες του μικρομάγαζου και της φτωχής αγροτιάς, μικρομάνες με παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, απολυμένες λόγω εγκυμοσύνης, γυναίκες ΑμΕΑ ή με παιδιά ΑμΕΑ, κ.ά.
Μέσα σ' αυτό το μάτσο, άλλοι θα τις καλούν με κάλπικη αισιοδοξία, να τους ψηφίσουν, για να συνεχίσει η χώρα, στο όνομα της δήθεν σταθερότητας και ομαλότητας, μέσα στο βάρβαρο και ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με μηχανισμούς μόνιμης εποπτείας, με μνημόνια διαρκείας.
Άλλοι που συμμετέχουν στο διπολικό παιχνίδι, ζητούν τη ψήφο τους, με ένα ξεδιάντροπο εμπόριο ελπίδας, ποντάροντας στην αγανάκτηση από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, τις εφησυχάζουν, τις αποπροσανατολίζουν, καλλιεργούν ψευδαισθήσεις ότι όταν θα φύγουν αυτοί που κυβερνούν και στη θέση τους έρθουν οι νεόκοποι «σωτήρες» με απείραχτα τα μονοπώλια, με καπιταλιστική ανάκαμψη και υγιή επιχειρηματικότητα, με αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Υπάρχουν και οι άλλοι που ζητούν τη ψήφο τους, είναι οι πρόθυμοι -κόμματα και σχήματα μιας χρήσης- που θα συνδράμουν ως μπαλαντέρ στο σχηματισμό της όποιας αστικής κυβέρνησης στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας!
Η αμείλικτη πραγματικότητα, όμως, βεβαιώνει πως κάτω από αυτές τα συνθήκες και το 2015 θα είναι μαύρο και άραχνο γι'αυτές, αφού το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, εγχώρια και ξένα, που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, δηλαδή την πραγματική εξουσία, θα απαιτούν και στη φάση τη όποιας ισχνής ανάκαμψης πιο φτηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη, με τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να αποτελούν το πιο κερδοφόρο καύσιμο στην κερδοφορία τους.
Η «ελπίδα» για ψίχουλα αντί για δικαιώματα, η ανεργία μέσα στο ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας θα κρατούν την πρωτιά, με το 56,6% της ανεργίας στις νέες γυναίκες, θα είναι εδώ. Οι συντάξεις πείνας, οι ανασφάλιστες από τα λουκέτα, η εντεινόμενη φτώχεια των αγροτών, η φοροληστεία που δεν απασχολούν τους επίδοξους κυβερνήτες, θα είναι εδώ.
Ανεξάρτητα από τον τρόπο διαπραγματεύσεων, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, η πλήρης διάλυση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, η νέα μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις και στο λαϊκό εισόδημα, θα είναι εδώ.
Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια, που απορρίπτουν τον «φόβο» και το «εμπόριο ελπίδας» να πετάξουν στο καλάθι που είναι μπροστά τους το μάτσο των ψηφοδελτίων, κρατώντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που θα ρίξουν στην κάλπη, γιατί η επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ! Δυνατή Λαϊκή Αντιπολίτευση, Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!
Μόνο με δυνατό ΚΚΕ ανοίγει ο δρόμος για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού, των γυναικών και των παιδιών του, τη μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μέσα στην οποία οι γυναίκες θα βρουν την ισότιμη θέση τους.
Το ΚΚΕ που με συνέπεια και ανυπολόγιστες θυσίες για 100 χρόνια, στέκεται σταθερά, δίνοντας όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αποτελεί τη μόνη εγγύηση για μια επόμενη ελπιδοφόρα μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ