1 Ιαν 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΑΣΥ: Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για «αντικομμουνισμό»

ΛΑΣΥ: Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για «αντικομμουνισμό»


xaralabous2014Δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μπάμπης Χαραλάμπους με αφορμή την ένταση και την αποχώρηση παρατάξεων στην τελευταία, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/12/2014.

Υποστήριξε μάλιστα ότι “η σημερινή δημοτική πλειοψηφία συμπορεύεται ουσιαστικά με τη δημοτική παράταξη του κ. Τρεπεκλή, εφαρμόζοντας τον προϋπολογισμό και πολιτικές επιλογές της προηγούμενης αρχής, ενώ χρησιμοποιεί ρητορική και επιχειρηματολογία «αντικομμουνιστική».
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  στην “Κ.Σ.” ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, «όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πλειοψηφία σε δημοτικά συμβούλια και περιφέρειες φέρνει τους προϋπολογισμούς των προηγούμενων, και γι’ αυτό τον λόγο ψηφίζονται και από τους προηγούμενους». Όχι μόνο ο προϋπολογισμός είναι πανομοιότυπος, τόνισε, αλλά και οι εισηγήσεις αρμόδιων αντιδημάρχων αναπαράγουν «κατά λέξη» περσινές αντίστοιχες τους.
Ο κ. Χαραλάμπους μίλησε για «κριτική αυστηρή που άσκησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά σε πολιτικά πλαίσια»  αναφερόμενος στο ότι ενώ «είχαν επί παντός λύσεις», τώρα «επικαλούνται τον ασφυκτικό κλοιό του Καλλικράτη» επιβάλλοντας αυξήσεις τελών.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής στα παραπάνω χαρακτηρίστηκε από τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ ως «αντικομμουνιστικό ξέσπασμα», με διάφορες διαβαθμίσεις. Μεταξύ άλλων κατήγγειλε, αυτολεξεί, τον «χυδαίο αγοραίο αντικομμουνισμό» και τα «επιχειρήματα βγαλμένα μέσα από τα “μαγειρεία” της Xρυσής Aυγής και του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και βέβαια του παρακράτους».
Λόγω της έντασης που προκλήθηκε οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, κάτι που έγινε λίγο αργότερα και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Αργά το βράδυ ο κ. Χαραλάμπους έλαβε τηλεφωνήματα από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και από τον ίδιο το δήμαρχο που εξέφρασαν τη συγγνώμη τους, την οποία δέχτηκε.
Επικοινωνία υπήρξε και με την επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» Μερόπη Υδραίου, η οποία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Yδραίου : «Σε κομματικό ντελίριο συνεργάτες του Δημάρχου»


Την έντονη αντίδραση της παράταξης Υδραίου προκάλεσαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κέρκυρας και κυρίως η λεκτική επίθεση που δέχθηκε η παράταξη Χαραλάμπους από στελέχη της πλειοψηφίας, εξέλιξη που προκάλεσε την αποχώρηση των παρατάξεων της μειοψηφίας.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης καταλογίζει μεταξύ άλλων σε στενούς συνεργάτες του κ. Νικολούζου ότι βρέθηκαν σε « κομματικό ντελίριο».
Η ανακοίνωση
 “Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τα όσα ακραία διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-12-2014, στην ειδική συνεδρίαση επί του μείζονος σημασίας ζητήματος του προϋπολογισμού του έτους 2015 του Δήμου Κέρκυρας.
 Ειδικότερα, οι αντιδήμαρχοι της πλειοψηφίας κύριοι Γ. Ραιδεστινός και Β. Καββαδίας, αντί να τοποθετηθούν επί του προϋπολογισμού και πώς μέσω αυτού να σχεδιάσουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την κάλυψη των τεράστιων αναγκών του Δήμου Κέρκυρας, επιδόθηκαν σε ένα κομματικό “ντελίριο”, προσβάλλοντας κατάφορα τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επιτιθέμενοι με αδικαιολόγητο μένος κυρίως κατά της παράταξης του κυρίου Χαραλάμπους. Με εκφράσεις καφενείου, πρόδηλα ασύμβατες με το ρόλο που έχουν κληθεί να υπηρετούν, προκάλεσαν την εκρηκτική αντίδραση του κυρίου Χαραλάμπους και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.
Προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη αυτή στάση και συμπεριφορά από πλευράς των συνεργατών του Δημάρχου κ. Νικολούζου, ως παράταξη αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση, όπως έπραξαν και οι λοιπές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 
 Σε συνέχεια των πρωτοφανών αυτών περιστατικών, εκφράζουμε δημόσια τη βαθιά μας λύπη που η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να ξεχωρίσει τους ρόλους και αντί να ασχολείται με τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης και του Δήμου, για τα οποία άλλωστε την επέλεξε ο Κερκυραϊκός λαός, μετατρέπει για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβουλίου σε «αρένα» ακραίας κομματικής αντιπαράθεσης, μεταφέροντας συγκρούσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Λυπούμαστε που -ευτυχώς όχι όλοι- οι συνεργάτες του Δημάρχου Κέρκυρας μετατρέπουν το Δ.Σ. σε χώρο παλαιοκομματικής έκφρασης, ως σαν κάποιοι να θέλουν πάσα θυσία να επιδείξουν κομματική νομιμοφροσύνη μήπως και καρπωθούν κομματικά ή άλλα οφέλη!
Για άλλη μια φορά τους επισημαίνουμε ότι με αυτή τους τη στάση ζημιώνουν τον τόπο και προσβάλουν κατάφορα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αποπροσανατολίζουν από τα πολλά υπαρκτά προβλήματα της Κέρκυρας, για τα οποία παρεμπιπτόντως δεν κάνουν το παραμικρό ώστε να τα επιλύσουν, ενώ συμπεριφέρονται με περίσσεια αγένεια, θράσος και πέρα ως πέρα απαράδεκτη φρασεολογία και ύφος προς τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους.
Αναμφίβολα, όσοι επί σειρά ετών ασχολούμαστε με τα κοινά, πρώτη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας τόσο αντιδημοκρατικής λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου, την οποία υποχρεούμαστε να καταγγείλουμε απερίφραστα, ενώ καλούμε τους ιδίους να επανέλθουν στην τάξη, να σεβαστούν το θεσμό που υπηρετούν και τους πολίτες που τους εξέλεξαν, και επιτέλους να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα του τόπου. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν λογικές «ρεβανσισμού», πριν να είναι πολύ αργά για τον τόπο, για το θεσμό που υπηρετούν και ίσως και για τους ιδίους.
Τέλος, καλούμε δημόσια το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο προσωπικά να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, προστατεύοντας το θεσμό από διχαστικές και ακραία αντιδημοκρατικές συμπεριφορές στενών συνεργατών του πρώτου πολίτη της Κέρκυρας!
Οι πρωταγωνιστές των θλιβερών αυτών γεγονότων ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ είναι  κομματικό γραφείο, ούτε βήμα έκφρασης προσωπικών φιλοδοξιών και απωθημένων.
Εκπροσωπεί και ανήκει σε όλους τους Κερκυραίους πολίτες και αυτό οφείλουν κάποια στιγμή να το αντιληφθούν και να το σεβαστούν!”.

2 σχόλια:

TOP READ