12 Φεβ 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ Προκλητική απόρριψη του δίκαιου αιτήματος από τους επικεφαλής 4 «ευρωομάδων»

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ
Προκλητική απόρριψη του δίκαιου αιτήματος από τους επικεφαλής 4 «ευρωομάδων»


Νέα πρόκληση απέναντι στη δίκαιη διεκδίκηση του ελληνικού λαού για την απόδοση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείων καταγράφηκε, αυτή τη φορά από τους επικεφαλής 4 πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου (των ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων και των Πράσινων).
Οι επικεφαλής αυτών των πολιτικών ομάδων σε συνεντεύξεις Τύπου, όταν κλήθηκαν να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν το ζήτημα του χρέους στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, πήραν ξεκάθαρα θέση ενάντια στο δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού (το οποίο φυσικά, έτσι κι αλλιώς, δε συνδέεται με το κρατικό χρέος που προκλήθηκε για το κεφάλαιο).
«Σήμερα, δεν θέλεις να δημιουργήσεις ένα μηχανισμό αντιπαραθέσεων μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ», ήταν η τοποθέτηση του G. Pittella, των Σοσιαλδημοκρατών, του οποίου κατά τ' άλλα τη «στήριξη προς την Ελλάδα» διαφημίζει ο Αλ. Τσίπρας, για τη στάση που κρατάει στα παζάρια που διεξάγει η συγκυβέρνηση για τη νέα συμφωνία με τους δανειστές!
Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος των Πράσινων, G. Lamberts, σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι πηγαίνοντας στις συμφωνίες του παρελθόντος είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύσεις αυτό το ζήτημα», ενώ ο G. Verhofstart, επικεφαλής των Φιλελεύθερων, ανέφερε: «Δεν είναι καλή στρατηγική να πηγαίνεις πίσω στο παρελθόν. Πρέπει να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον». Αντίστοιχα, ο Μ. Weber του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σημείωσε: «Θέλουμε να μιλήσουμε για το μέλλον, για την κρίση και δεν θέλουμε να μιλήσουμε για πράγματα που έγιναν πριν από δεκαετίες».
Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επισημαίνεται:
«Είναι προκλητική κι απαράδεκτη η απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του λαού μας για την απόδοση από τη Γερμανία των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου στη χώρα μας, από τους επικεφαλής 4 πολιτικών ομάδων. Και μόνο το γεγονός ότι προχωρούν σε δηλώσεις αποδεικνύει στην πράξη ότι το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων κάθε άλλο παρά έχει κλείσει. Είναι μια υπόθεση ανοιχτή για το λαό μας που επιβάλλεται να διεκδικήσει.
Το ΚΚΕ, που υπήρξε η ψυχή, οργανωτής και αιμοδότης του αντιστασιακού αγώνα του ελληνικού λαού μέσα από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας μας, από το 1945 ακόμη και σε συνθήκες σκληρών διώξεών του και παρανομίας, έθεσε το ζήτημα των γερμανικών οφειλών στις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά και διεθνώς, και συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ανάδειξης του ζητήματος.
Από τις 5-11-2014 η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε αποστείλει επιστολή στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, που της ζητούσε να τοποθετηθεί για το θέμα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, λίγες μέρες αργότερα (20-11-2014) με επιστολή του στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα θα λάβει την απάντηση από τον αρμόδιο επίτροπο, Τ. Νάβρασιτς.
Σήμερα, δυόμισι μήνες αργότερα, δεν είναι καθόλου τυχαία η σιωπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επιστολή του ΚΚΕ για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του λαού με τα δίκαια αιτήματά του. Θα συνεχίσει την πάλη του μαζί με το λαό για να αποδοθούν οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ