Γράφει ο Δον Τομασίνο //


Όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ προς τους δανειστές.
 «Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση ότι όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται σα να λέμε, δυο φορές. Ξέχασε όμως να προσθέσει: τη μια φορά σαν τραγωδία, την άλλη σαν φάρσα.»
Καρλ Μαρξ,η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη
 Κάτι περίεργο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Οι κήνσορες των ΜΜΕ βυσοδομούν ολημερίς και ολονυκτίς, για την μεγάλη ΄΄εθνική΄΄ διαπραγμάτευση, που πραγματοποιεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και άλλα διεθνή fora.
Οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες δηλώνουν την στήριξη τους, προς την ΄΄αριστερή κυβέρνηση της ανατροπής΄΄.
Oι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, προσπαθούν με κάθε τρόπο, να παρουσιάσουν στο Λαό, ότι μάχονται με νύχια και με δόντια, για τα συμφέροντά του, εντός και εκτός Χώρας.
Είναι όμως έτσι?
Ας δούμε την στρατηγική της κυβέρνησης μέσα από τα επίσημα κείμενα και συγκεκριμένα, από το κείμενο Μοσχοβισί, το οποίο δήλωσε, ότι ήταν έτοιμη να υπογράψει.
Τι προβλέπει λοιπόν αυτό το κείμενο?
  1. Συνέχεια των ΄΄διαρθρωτικών΄΄ μεταρρυθμίσεων.
  2. Δέσμευση,ότι οποιοδήποτε νέο μέτρο ΔΕΝ θα ανατρέπει προηγούμενο και θα έχει πλήρη αυτοτελή χρηματοδότηση.
  3. Πλήρης αποχή από μονομερείς ενέργειες.
  4. Δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα.
  5. Πληρης εναρμόνιση και εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Τα 4 πρώτα είναι η δέσμευση της κυβέρνησης της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς για συνέχεια ιδιωτικοποιήσεων μέσω διαφόρων μοντέλων (μετοχοποιήσεις, παραχωρήσεις, συμπράξεις), συνέχεια της στρατηγικής των ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για οποιαδήποτε παροχή στον προϋπολογισμό, συμφωνία με τους δανειστές για οποιαδήποτε κίνηση, δέσμευση για τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ας πάμε όμως στο τελευταίο.
Τι συνέβη και τι προβλέπει η απόφαση του EUROGROUP του Νοεμβρίου 2012.
  1. Μηχανισμούς ελέγχου και αυτόματους σταθεροποιητές που καλύπτουν τις τυχόν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό.
    Σημαίνει αυτοματη λήψη μέτρων σε οποιαδήποτε παρέκκλιση του προυπολογισμού.
  2. Ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών επιχειρήσεων του Δημοσίου και εκχώρησης περιουσίας του Δημοσίου σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
  3. Μηχανισμούς διορθωσης αποκλίσεων στα δημοσιονομικά και στην υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων (εννοεί τη ρήτρα περικοπών στον Προϋπολογισμό αν καθυστερήσουν για 2 τρίμηνα οι συμφωνημένες ενέργειες) και στους ισχυρότερους κανόνες παρακολούθησης του Προϋπολογισμού.
  4. Ειδικός Λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η Ελλάδα θα εισφέρει σε αυτόν όλα τα έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων, τα πρωτογενή πλεονάσματα, και το 30% τυχόν επιπλέον πλεονασμάτων με σκοπό την εξυπηρέτηση του χρέους.
  5. ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ των, εώς τον Νοέμβριο του 2012, υπογεγραμμένων από τις κυβερνήσεις Μνημονίων και μεσοπροθέσμων.
  6. Ελαστικόποιηση των εργασιακών σχέσεων μέσω εκ περιτροπής εργασίας και ΄΄διευθέτησης΄΄ του χρόνου εργασίας,ώστε να περιορίζεται η αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση,υπερωρίες,νυκτερινά,αργίες.
Η κυβέρνηση δεν μας εκπλήσσει.
Από τα ταξίδια του Υπ.Οικ. στα lobby του Λονδίνου, όπου ΄΄έταζε΄΄ στους τραπεζίτες πλήρη ικανοποίηση των δανειστών και πώληση του ΟΣΕ ακόμα και με 1 ευρώ, μέχρι τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι ΄΄θα τηρεί πιστά τις δεσμεύσεις έναντι της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης΄΄,τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα.
Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της.
Ο Λαός σε λίγο θα κάνει και την δική του.
Υ.Γ.1: Η εκλογή Παυλόπουλου με τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝ.ΕΛΛ και η προτροπή Τσίπρα σε Θεοδωράκη – Βενιζέλο να μετέχουν σε ομάδα ΄΄εθνικής΄΄ διαπραγματευσης, αποδεικνύει εν τοις πράγμασι, την προεκλογική προτροπή κάποιων… να στηρίξουν με την ψήφο τους Κόμμα, που θα είναι κατ΄ ουσίαν η μοναδική Αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, γιατί οι υπόλοιποι θα συγκλίνουν στρατηγικώς.
Υ.Γ.2: Τον Νοέμβριο του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε τα εξής για την απόφαση του EUROGROUP του Νοεμβρίου 2012
΄΄Η απόφαση της Κυβέρνησης στο Eurogroup σηματοδοτεί, ότι τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθούν αλλά απεναντίας θα επιδεινωθούν ραγδαία και επικίνδυνα..
H Eλλάδα θα μεταφέρει σε ειδικό λογαριασμό [για την εξυπηρέτηση του χρέους] όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιδιωκόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και 30% του πλεονάζοντος πρωτογενούς πλεονάσματος  [το πλεόνασμα που θα πετύχει πάνω από τους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα], για την τήρηση της εξυπηρέτησης του χρέους σε τριμηνιαία βάση».
Η πολιτική αυτή δεν είναι καταστροφική μόνο για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, όπου κι εκεί η ύφεση βαθαίνει, η κρίση χρέους συνεχώς επιδεινώνεται και η δημοκρατία συρρικνώνεται».
Υ.Γ.3: Την ώρα, που γράφονται αυτές οι γραμμές το αίτημα της κυβέρνησης έφτασε στο Eurogroup και περιλαμβάνει…
  • Ουσιαστικά αποδέχεται τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές και αναγνωρίζει το υπάρχον πρόγραμμα που έχει τεθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ ως νομικά δεσμευτικό πλαίσιο, ενώ σημειώνει πως η ελληνική πλευρά θα απέχει από μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν τους δημοσιονομικούς στόχους.
  •  Κυρίως , δέχθηκε ότι η παράταση θα πρέπει να παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας είχε ορκιστεί να σταματήσει τη συνεργασία με την «τρόικα» που κατηγορείται για την πρόκληση βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής ζημίας στην Ελλάδα.
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται τη μια φορά ως τραγωδία,την άλλη ως φάρσα.
Καρλ Μαρξ,η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη


Ατεχνως