23 Φεβ 2015

Περί ηρωισμών, ηρώων και οργανώσεων

 Περί ηρωισμών, ηρώων και οργανώσεων

Απαντώντας σε διάφορα σχόλια στο Φ/Β


Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Γλέζος και ο Σάντας έκαναν (εκείνες) τις ηρωικές πράξεις τους όντας στο ΚΚΕ.

Διώχτηκαν καταδικάστηκαν σε θάνατο και φυλακίστηκαν ως στελέχη του ΚΚΕ.

Όλοι εκείνοι οι αγώνες έγιναν κάτω από την οργάνωση του ΚΚΕ και είναι ηρωικοί αγώνες και ηρωικές πράξεις που καταχωρούνται ως δράση του ΚΚΕ μέσα στον λαό και σε κανέναν άλλον.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, όταν κάνουμε πολιτικές πράξεις αυτές δεν έχουν ατομική και ιδιωτική ιδιοκτησία. Κανένας δεν μπορεί να πάρει αυτές τις ηρωικές πράξεις για τον λαό, από το ΚΚΕ και να τους μεταφέρει εκ των υστέρων σε όποιο κόμμα πάει και να πει το κόμμα εκείνο «δείτε τους αγώνες μου… κατέβασα και τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη»!!!

Δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο πράγμα, ανεξαρτήτως αν τα υποκείμενα του ηρωισμού πήγαν σε 1,2,3 κόμματα μετά και αν ακόμη κάποιοι κατέληξαν… ας μη πω που.

Δεν μπορεί όμως ποτέ να επικαλείται αγώνες που έγιναν πχ με το ΚΚΕ για όφελος άλλου κόμματος είτε αυτό ονομάστηκε ΠΑΣΟΚ (ευρωβουλευτής και βουλευτής του ήταν ο Γλέζος), είτε ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγώνες αυτοί ούτε μεταφέρονται, ούτε εκχωρούνται ούτε είναι ατομική ιδιοκτησία, ούτε εξαργυρώνονται, ανεξαρτήτως αν κάποιοι το επιχειρούν νομίζοντας πως τους εξαργυρώνουν ενώ εξαργυρώνουν τον εαυτό τους.

Και για να μη γίνει καμία παρεξήγηση περί "ιδιοκτησίας των αγώνων από το ΚΚΕ", θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως οι αγώνες είναι μόνο και πάντα ιδιοκτησία του λαού και της εργατικής τάξης. Γι αυτούς έγιναν σε αυτούς καταχωρούνται.

Το μόνο που έχει το ΚΚΕ, είναι η οργάνωση αυτών των αγώνων, είναι οι θυσίες, οι μάχες και οι ζωές που έδωσαν τα στελέχη του για να πετύχουν αυτοί οι αγώνες του λαού. Αυτό έχει, αυτό δικαιούται να του καταχωρηθεί.

Οι ηρωισμοί των στελεχών του έγιναν με την δική του οργάνωση, με τα δικά του ιδανικά για τον λαό. Το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός και κανένας ηρωισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Όλα ανήκουν το λαό και την εργατική τάξη, μαζί και το κομμουνιστικό κόμμα.

Το ότι ο λαός συχνά ταυτίζει αυτούς τους αγώνες με το ΚΚΕ νομίζοντας πως είναι «ιδιοκτησία» του ΚΚΕ, είναι ακριβώς γιατί ποτέ και σε κανέναν αγώνα δεν μπορεί να ξεχωρίσει το λαό από το ΚΚΕ. Αυτό είναι και το πρόβλημα των αστών και μικροαστών, αυτό το στόχο έχουν τα αντικομουνιστικά μνημόνια της ΕΕ για το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Για να ξεχωρίσουν τον λαό και την εργατική τάξη από το Κομμουνιστικό Κόμμα, σαν να μην είναι σάρκα από τη σάρκα τους.


Συνεπώς, όταν μιλάμε για τα άτομα - ήρωες που έκαναν ηρωισμό, θα ξεχωρίσουμε την εποχή και την οργάνωση με την οποία έγιναν και τον μεν ηρωισμό θα τον καταχωρίσουμε στην οργάνωση, ως έργο του λαού με την καθοδήγησή του, το δε άτομο είναι ελεύθερο να καταχωρεί τον εαυτό του όπου θέλει κάθε φορά.
Πηγή: Αριστερά & πολιτική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ