12 Μαΐ 2015

Αγία Βαρβάρα: η κόρη με τα τρία παράθυρα

 Αγία Βαρβάρα: η κόρη με τα τρία παράθυρα

Δεν είναι απλώς μάρτυς και αγία η Αγία Βαρβάρα, είναι «παρθενομάρτυς», αφού πέθανε ως αγνή κόρη. Η προσφορά της στην ανθρωπότητα ήταν ότι ζήτησε να της ανοίξουν τρία παράθυρα στο ιδιωτικό λουτρό της -μια έμμεση αναφορά στην Αγία Τριάδα ενώ ο ειδωλολάτρης πατέρας της ήθελε να της ανοίξουν δύο. Όπως διαβάζουμε, δεν είναι προστάτις μόνο του Πυροβολικού αλλά και των «μαθηματικών, τεκτόνων, ορυχείων, στρατιωτικών μηχανικών, λατόμων και οποιουδήποτε εργάζεται με κίνδυνο αιφνιδίου και βιαίου θανάτου».

Δυστυχώς η χάρη της αγίας δεν έφτασε μέχρι τον Ασπρόπυργο, όπου τέσσερις εργάτες των Ελληνικών Πετρελαίων εξακολουθούν να χαροπαλεύουν. Ποιος ξέρει, αν γίνει περιφορά του λειψάνου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύοναι, μπορεί η κατάστασή τους να βελτιωθεί.

Μόνο σαν κακόγουστο αστείο ηχεί το ενδεχόμενο να γίνει περιφορά των λειψάνων της αγίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Είναι πολύ πιθανόν αρκετοί νοσηλευόμενοι και οι συγγενείς τους να έχουν αντίθετη γνώμη αφού, σε οριακές καταστάσεις, οι άνθρωποι γαντζώνονται απ’ όπου μπορούν, από το νερό του Καματερού μέχρι το ιαματικό δηλητήριο του γαλάζιου σκορπιού της Κούβας.

Όμως είναι ξεφτίλα και όνειδος, αντικαρκινικά νοσοκομεία όπως οι Άγιοι Ανάργυροι να υπολειτουργούν και, ταυτόχρονα, να δίνεται άδεια στα λείψανα να
προσφέρουν ελπίδα στους απελπισμένους.

Υ.Γ. Μια που η Αγία Βαρβάρα είναι και προστάτις των μεταλλείων, γιατί ο Ελληνικός Χρυσός να μη γίνει σπόνσορας της περιφοράς της;
Πηγή: MAO.gr
Ακόμη:

Με τιμές αρχηγού κράτους θα διεξαχθεί η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος θα είναι ο πρώτος που θα υποδεχθεί την Αγία επί ελληνικού εδάφους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και της Ελευθερίου Βενιζέλου (ύψος Praktiker) ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος θα υποδεχθεί το ιερό σκήνωμα, το οποίο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθεί εν συνεχεία στις 18.30 με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του ομώνυμου δήμου της Αττικής.

Οι 2 αρχηγοί κρατών κάνανε δηλώσεις

 Ο Νίκος Φίλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισε πάντως να καταγγείλει την ...κυβέρνηση για τις αναχρονιστικές συμπεριφορές της:

[...]
«Πρόκειται για εμπόριο λειψάνων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» και συμπλήρωσε ότι «αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και στέλνει το λάθος μήνυμα στους ασθενείς», επειδή τους απομακρύνει από την ιατρική επιστήμη κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «μορφή λαϊκισμού».

Το ιερό σκήνωμα έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους την Κυριακή και κατά τη μεταφορά του στον «Αγιο Σάββα» τις επόμενες μέρες παρών αναμένεται να είναι και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνεχίζοντας τα επικριτικά σχόλιά του ο Νίκος Φίλης είπε πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική» και προσέθεσε το ότι το να μεταφερθούν τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στον «Αγιο Σάββα» είναι μια ενέργεια που παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα.
[...]
«Θα υποταχτούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε, καμία αντίρρηση, αλλά όχι και στον "Αγιο Σάββα"», είπε.

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη διαφωνία του για τις τιμές αρχηγού κράτους με τις οποίες έγιναν δεκτά τα ιερά λείψανα την Κυριακή.

«Η Αγία Βαρβάρα βοήθειά μας δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο, να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης, για να προκαλέσει και πάλι την αντίδραση των συνομιλητών του:

«Η κυβέρνησή σας δηλαδή συνθηκολογεί με τον αναχρονισμό», ήταν το σχόλιο του Λεωνίδα Γρηγοράκου, που του θύμισε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός της κυβέρνησης: «Μέλος της κυβέρνησης είναι και το δεχόμαστε; Δεν είναι ο Καμμένος μέλος της κυβέρνησης;»
[...]
Πηγή: Τα Νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ