23 Ιουν 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ-Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ

Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ


κνε
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Κέρκυρα.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με μουσικοθεατρική παρουσίαση ποίησης που γράφτηκε στις εξορίες και τις φυλακές, αναδεικνύοντας το πολιτικό και πολιτιστικό έργο των κομμουνιστών μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.
Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση της συλλογής «Μακρονησιώτικα»  του  Γ. Ρίτσου, από τη Μαριλένα Σαϊτά μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας της ΚΝΕ. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις μετά την απελευθέρωση αλλά και του ‘46-’49 και τους σκοπούς που ήρθε να εκπληρώσει για την αστική τάξη το κάτεργο της Μακρονήσου, όπως και όλα τα άλλα ανά την Ελλάδα, δείχνοντας σε ποιες συνθήκες ο κομμουνιστής ποιητής έγραψε τα συγκεκριμένα ποιήματα. Ανέδειξε τους δύο κόσμους που βρίσκονταν σε διαρκή σύγκρουση.
Η πίστη τους στο ότι ο κόσμος που θα είναι φτιαγμένος στο «μπόι των ανθρώπων» είναι αναπόφευκτο να έρθει τους κράτησε όρθιους, ήξεραν ότι με το να μείνουν αλύγιστοι άνοιγαν δρόμους για αυτόν το σκοπό. Η συνέχεια δόθηκε με συναυλία με τους «out of nowhere», ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ