23 Ιουλ 2015

ΗΠΑ Νεκρή Αφροαμερικανίδα που συνελήφθη αφού ... δεν έβγαλε φλας

ΗΠΑ
Νεκρή Αφροαμερικανίδα που συνελήφθη αφού ... δεν έβγαλε φλας


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Σάλο προκαλεί στις ΗΠΑ ο «ανεξήγητος» θάνατος της 28χρονης Αφροαμερικανίδας Σάντρα Μπλαντ, σε φυλακή της κομητείας Γουόλερ του Τέξας, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή της για τροχαία παράβαση (σ.σ. δεν άναψε φλας κατά την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας), με πολλούς να πιθανολογούν νέο κρούσμα αστυνομικής βίας.
Οι αρχές του Τέξας δημοσιοποίησαν χτες βίντεο που δείχνει τη σύλληψη της άοπλης Μπλαντ από λευκό αστυνομικό, κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου, ενώ έρευνα διεξάγεται ήδη για να προσδιοριστούν τα αίτια του μυστηριώδους θανάτου της στη διάρκεια κράτησής της.
Οι αρχές είχαν δηλώσει αρχικά ότι ο θάνατος της 28χρονης Σάντρα Μπλαντ, που επήλθε στις 13 Ιούλη στη φυλακή της κομητείας Γουόλερ, έμοιαζε με αυτοκτονία από απαγχονισμό. Οι εικόνες της σύλληψής της, όμως, που προέρχονται από την ενσωματωμένη κάμερα στο όχημα του λευκού αστυνομικού, καταγράφουν ότι όταν η νεαρή αρνείται να βγει από το αυτοκίνητό της, ο αστυνομικός κραδαίνει κάτι που μοιάζει με τέιζερ (όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης), στη συνέχεια τη βγάζει δια της βίας από το όχημα και ακούγεται να της χτυπά το κεφάλι στο έδαφος πριν της περάσει χειροπέδες. Ο αστυνομικός κατηγορεί στη συνέχεια τη γυναίκα ότι τον... χτύπησε και ότι προέβαλλε αντίσταση κατά τη σύλληψή της!
Η νεαρή γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, είχε τεθεί υπό κράτηση για επίθεση σε εκπρόσωπο των δυνάμεων της τάξης, βρέθηκε νεκρή στο κελί της, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή της. Συγγενείς της δήλωσαν ότι η Σάντρα ουδέποτε είχε δείξει αυτοκτονικές τάσεις.
Η κηδεία της θα τελεστεί το Σάββατο στο Ιλινόι, την πολιτεία από την οποία καταγόταν και δεν αποκλείεται ο άδικος θάνατός της να σημάνει νέες κινητοποιήσεις Αφροαμερικανών κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, περίπου ένα χρόνο (αρχές Αυγούστου 2014) πριν τον αδικοσκοτωμένο άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, στο Μιζούρι των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ