12 Αυγ 2015

Κέρκυρα: Με επιτυχία έληξε η 24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κέρκυρα: Με επιτυχία έληξε η 24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων 
Από την απεργιακή συγκέντρωση
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η 24ωρη απεργία, που κήρυξε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, αντιδρώντας στη γενικευμένη απληρωσιά και στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η οποία οργιάζει στις τουριστικές μονάδες του νησιού.
Την Τετάρτη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έκαναν απεργιακή συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο, όπου μίλησε ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του κλαδικού τους σωματείου. Χαιρετισμό εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού-Τουρισμού του ΠΑΜΕ, απηύθυνε η Λίνα Ράλλη.
Νωρίτερα, οργανώθηκε περιφρούρηση σε ξενοδοχειακές μονάδες. Η μαζική οργανωμένη παρουσία των μελών του Συνδέσμου, στα ξενοδοχεία, είχε ως αποτέλεσμα, να πέσουν στο κενό οι εργοδοτικές απειλές και σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι στάθηκαν στο πλευρό των απεργιακών φρουρών.
Την Τρίτη, πρώτη μέρα της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι έκαναν το απόγευμα μαζική παρέμβαση στο αεροδρόμιο του νησιού ενώ έκαναν παρέμβαση σε ξενοδοχεία, όπου παραβιάζεται συστηματικά το ωράριο εργασίας για τις καμαριέρες, με στόχο να επιβάλλουν την τήρησή του (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Κάτω από την πίεση της απεργίας, ήδη από την Τρίτη, υπήρξαν επιχειρήσεις που κατέβαλαν δεδουλευμένα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ξενοδόχου, που όταν του δηλώθηκε από το επιχειρησιακό σωματείο ότι οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να απεργήσουν καθολικά, κατέβαλε όχι μόνο τα φετινά δεδουλευμένα, αλλά και μέρος των περσινών οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ