10 Αυγ 2015

3η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ στον Ελληνικό Στρατό μέσα σε 15 μέρες!!! Φαντάρος το θύμα του Στρατού αυτή τη φορά…



3η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ στον Ελληνικό Στρατό μέσα σε 15 μέρες!!! Φαντάρος το θύμα του Στρατού αυτή τη φορά…

ImageΗ μια αυτοκτονία διαδέχεται την άλλη στον Στρατό αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αναλώνονται σε δημόσιες σχέσεις και αποπροσανατολιστικές δηλώσεις για τη διεξαγωγή ΕΔΕ, που πάντα έρχονται να κουκουλώσουν τις πραγματικές ευθύνες για να μη θιγεί το Γόητρο του Στρατού και της κυβέρνησης!
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του  άτυχου φαντάρου η νέα Αυτοκτονία φαντάρου σημειώθηκε στο Στρατόπεδο Βάλτου στην Ορεστιάδα, εν ώρα σκοπιάς.
Στον 3ο ΛΜΧ/3ΛΕΜ αυτοκτόνησε περίπου στις 14.30 μ.μ. ο στρατιώτης Αλέξανδρος Σαρτζής, 28 χρονών.
Πρόκειται για έναν από τους φαντάρους που ορκίστηκαν πρόσφατα και ήρθε με μετάθεση στη μονάδα πριν από ελάχιστες μέρες.
Το παλικάρι έμενε Αθήνα.
Ο άτυχος στρατιώτης, στις πρώτες μέρες του στη μονάδα, είχε δώσει την εντύπωση κάπως ευάλωτου ψυχολογικά ατόμου, χωρίς όμως κανείς από τη διοίκηση της μονάδας ή τις όποιες Υγειονομικές Υπηρεσίες της να πάρει καμιά πρωτοβουλία.
Στην σκοπιά έβγαλε τα αβολίδωτα και αυτοκτόνησε πυροβολώντας με το υπηρεσιακό του όπλο στο κεφάλι.   
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ “την 09 Αυγούστου 2015 και ώρα 14:22, ο Στρατιώτης Σ.Α. ετών 27, που υπηρετούσε σε μονάδα της 3ΗΣ Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΡΙΜΙΝΙ», τραυματίσθηκε θανάσιμα με το υπηρεσιακό του όπλο ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού. Ο συνθήκες και τα αίτια της ενέργειας του Στρατιώτη διερευνούνται αρμοδίως.
Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους
του”.
Εμείς τονίζουμε ότι πρόκειται για την 3η αυτοκτονία στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε 15 μέρες. Είχε προηγηθεί η αυτοκτονία στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας στο Βόλο και πριν από λίγα 24ωρα του 38χρονου Αρχιλοχία που αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στα μάτια δυο στρατιωτών στην Σάμο.
Το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι η στρατιωτική ηγεσία εξακολουθεί να μην αντιδρά και να περιορίζεται σε μια στάση του στυλ «έλα μωρέ, αυτά συμβαίνουν στον Στρατό, πάμε παρακάτω».
Η τελευταία μάλιστα αυτοκτονία του 28χρονου στρατιώτη έρχεται να αποκαλύψει την πραγματική ουσία των δεσμεύσεων του ΓΕΣ και να αναδείξει την ανύπαρκτη αξία των όποιων υποσχέσεων.
Θυμίζουμε ότι τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια διαφήμιζαν ότι:
«Σαφείς οδηγίες για την άμεση επέκταση της ψυχοκοινωνικής μέριμνας σε όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως βαθμού, έδωσε  ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Βασίλειος Τελλίδης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας από σήμερα οι ειδικές ομάδες ψυχοκοινωνικής μέριμνας του Στρατού Ξηράς επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και εκτός από τους στρατεύσιμους θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στο μόνιμο προσωπικό. Ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα προσωπικού ο Α/ΓΕΣ, ζήτησε από τους υπευθύνους των ομάδων όπως επισκεφθούν άμεσα όλες τις μονάδες και πραγματοποιήσουν ειδικές συνεντεύξεις από όλους ακόμη και από τους Διοικητές». 
Να η αξία της ευαισθησίας τους… και των διαταγών τους!
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός και η Υποχρεωτική Στράτευση ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ την νεολαία!
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν ο ένας τον άλλο και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενδυνάμωση του κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ