11 Αυγ 2015

Δεν πληρώνει μισθούς, αλλά κάνει επενδύσεις

Δεν πληρώνει μισθούς, αλλά κάνει επενδύσεις


Τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν στις επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα περιγράφουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, όπου αναφέρονται επίσης στις διαρκώς αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της εργοδοσίας.
Οπως σημειώνουν, οι επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα συναποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές «εταιρείες» της Ελλάδας. Ωστόσο, οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια είναι αντιμέτωποι με την απληρωσιά. Πριν από τρία χρόνια η εργοδοσία τους όφειλε πέντε με έξι μηνιάτικα, ενώ σήμερα που έχει δημιουργηθεί σωματείο και μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, πληρώνεται ο Μάης, αντί να πληρώνεται ο Ιούλης! Δηλαδή, είναι δύο μήνες «μέσα». Η λειτουργία του σωματείου έβαλε, ακόμα, φρένο και σε άλλους αντεργατικούς σχεδιασμούς, όπως απολύσεις, μειώσεις, 4ήμερα, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις κ.ά.
Για την πορεία των επιχειρήσεων οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «όλο αυτό το χρονικό διάστημα που είμαστε απλήρωτοι, οι επενδύσεις συνεχίζονται μέσα κι έξω από την εταιρεία. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μονάδα παραγωγής σκόνης αυγού στην Αλεξανδρούπολη, που είναι μοναδική σε όλα τα Βαλκάνια και κόστισε περισσότερα από 15.000.000 ευρώ. Ορισμένες άλλες επενδύσεις προς το παρόν δεν χρησιμοποιούνται, όπως οι εγκαταστάσεις της ΒΙΟΚΟΤ στο Καπανδρίτι. Παράλληλα (...) ιδρύονται και νέες εταιρείες, όπως τελευταία στη Βόρεια Ελλάδα που ιδρύθηκε εταιρεία εμπορίας - εξαγωγών. Επενδύσεις γίνονται και στην αλυσίδα σουβλατζίδικων ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ στην Αθήνα».
Τα παραπάνω, σημειώνουν, έγιναν με επιδοτήσεις, «δηλαδή με λεφτά όλων των εργαζομένων και του λαού και με την απληρωσιά και την εκμετάλλευση τη δική μας. Εγιναν με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς η εργοδοσία αξιοποίησε το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των τελευταίων ετών».
Τέλος, αναφέρουν ότι ένα από τα αδέλφια Ζούρα ήταν ανάμεσα στους επιχειρηματίες που συνόδευσαν πριν από δύο, περίπου, μήνες τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Π. Λαφαζάνη, στο ταξίδι τους στη Ρωσία για «μπίζνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ