14 Σεπ 2015

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

 Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;



Δεν είναι κρίμα να κλειστείς μέσα, για να δεις μία ακόμα βαρετή συζήτηση-τηλεμαχία-ντιμπέι ρεεε; (Αν και ο Βαγγέλας μπορεί να ‘χει περισσότερη πλάκα στο μαν του μαν). Και δεν παίζει κι η Εθνική σήμερα, για να εκδικηθούμε τους Ισπανούς (λέμε τώρα) ή ο Κούτσι για να πει την ατάκα της χρονιάς, βγαίνοντας: μάλλον εγώ τους έπεισα! Και να σπεύδει πανικόβλητος ο Λάφα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, με ένα συμπληρωματικό διάγγελμα στις κάμερες. Μα καλά ρε Πι-Πι, τι σε πήρε για σύμβουλο και τον αφήνεις να εκτίθεται έτσι;

Αλλά αν θες ντε και καλά να μείνεις μέσα και να δεις κάτι πολιτικό, υπάρχει λύση (duro stick). Και δεν υπάρχει σπίτι ή λαϊκό νοικοκυριό, που να μη χρειάζεται την εναλλακτική, ντούρα πρόταση του Κουκουέ.

Ακολουθούν πέντε προτάσεις με αντίστροφη (κι υποκειμενική) σειρά κατάταξης.

-Ο Μάκης Παπαδόπουλος στο Μέγκα. Πολύ καλός (κι αποφασισμένος) για να τον κόψεις.


-Η Λιάνα Κανέλλη στην ΕΡΤ, σε ένα φεστιβάλ-σεμινάριο ατάκας, με πολύ καλό ειρμό (κι όχι ατάκτως ερριμμένων σε τουιτερικό στιλ Θεοδωράκη), διαψεύδοντας τους χειρότερους φόβους πολλών σφων σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.
Ξεχωρίζει η ατάκα «Κουκουέ δαγκωτό, για να μη μας δαγκώσουν», που την κερδίζει όμως με διαφορά στήθους η εναλλακτική μετάφραση του όρου Capital Controls που παίρνει το δεύτερο ως ρήμα: «το κεφάλαιο ελέγχει» τα πάντα.


-Το ρεσιτάλ του Ζαριά στο Μέγκα, με υψηλό βαθμό δυσκολίας (από εξωτερικό στούντιο) που περιέλαβε σε κάποια φάση τα κονδύλια που καταλήγουν σε Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα, προκαλώντας τον πανικό του οικοδεσπότη Καμπουράκη, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει: «κι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τα παίρνουν...». Εντάξει κι αυτές, είπε κανείς όχι; Τα αστικά παπαγαλάκια θέλουν κι αυτά το Ζαριανό τους...


-Ο Πρωτούλης στον Άλφα ξεκαθαρίζει μια και καλή τις διαφορές ΚΚΕ vs ΛΑΕ –που πρέπει να έχει τεθεί καμιά χιλιοστή φορές ως ερώτημα και έχει γίνει ήδη κλισέ, πριν καν κλείσει μήνα ύπαρξης η ΛαΕ.
Άλλο Σταύρος κι άλλο σταυρός...


Στην ίδια εκπομπή ο Πωλ Γερουλάνος επιχείρησε να μας αφήσει στον τόπο λέγοντας πως συμφωνεί με τον Πρωτούλη ότι το πρόβλημα είναι το κράτος! Κι ενώ περίμενες μια ανάλυση τύπου Μάρας για το Κράτος κι Επανάσταση, ακολουθεί ένα νεοφιλελέ λογύδριο για το δημόσιο, τη γραφειοκρατία, κτλ. Για τόση συμφωνία μιλάμε...

-Ο Παφίλης μιλάει έξω από τα δόντια και με ασυνήθιστα αιχμηρό λόγο (και πολύ καλά κάνει) για τα φασισταριά της ΧΑ.



Καλύτερος έκτος παίκτης: η Αλεξάνδρα Μπαλλού

Μπόνους τρακ: οποιαδήποτε τηλεοπτική εμφάνιση του Νίκου Σοφιανού (κι είναι πολλές, για να διαλέξει κανείς την καλύτερη).


Μπόνους τρακ ΙΙ: το διαδικτυακό σποτάκι του ΚΚΕ. Δεν είμαστε χρυσόψαρα, λέμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ