17 Σεπ 2015

Μνημόνιο – Τιμή – Χρυσή Αυγή!

 Μνημόνιο – Τιμή – Χρυσή Αυγή!



Με κάθε τρόπο, η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να παρουσιαστεί ως “αντιμνημονιακή” δύναμή προκειμένου να αρπάξει λαϊκές ψήφους. Ταυτόχρονα, πίσω απ' την “αντιμνημονιακή” ρητορεία θέλει να κρύψει τις συστημικές θέσεις της, τη ναζιστική ιδεολογία και τα εγκλήματα της.
Δεν λείπουν όμως και οι ομολογίες, όπως αυτή του Χρήστου Γούδη, δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής στον Δήμο Αθήνας. 
Ο συγκεκριμένος με την αρθρογραφία του στην εφημερίδα “Δημοκρατία” έχει τοποθετηθεί υπέρ του “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα, υπέρ του Μνημονίου και φυσικά υπέρ της πληρωμής τους χρέους!

Σταχυολογούμε ορισμένα ενδεικτικά: 


- Στις 18 Ιούνη ζητούσε απ' τον τότε Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά “να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων” και να δώσει “χείρα βοηθείας” στον Αλέξη Τσίπρα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.
- Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα (1 Ιούλη) σε άρθρο με τίτλο “ΝΑΙ” έγραφε: “μόνον με το ΝΑΙ θα επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας συμφωνίας, φευ πολύ δυσάρεστης, η οποία θα μας επιτρέψει την σταδιακή υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσεως της οποίας μόνον την αρχή βλέπουμε σήμερα”.
- Στις 8 Ιούλη τρομοκρατούσε το λαό πως αν δεν υπάρξει συμφωνία δηλαδή νέο Μνημόνιο “να ξέρετε ότι έπονται με δραματική ταχύτητα οι ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα, οι μαυραγορίτες, οι ουρές στα συσσίτια, η διασάλευση της όποιας κοινωνικής τάξεως έχει απομείνει, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα λαθρομεταναστών και μαφιόζικων συμμοριών...”
- Δυο μέρες μετά την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και την υπογραφή του τρίτου και χειρότερου Μνημονίου (15 Ιούλη) υπερθεμάτιζε υπέρ του Μνημονίου, γράφοντας πως περιέχει μέτρα που “όφειλε κάθε σώφρων κυβέρνηση να είχε λάβει προ πολλού, για να σταθεροποιήσει την οικονομία της και να μην είναι αναγκασμένη να ζει μονίμως με δανεικά”. Συμπλήρωνε επίσης, αναγνωρίζοντας πως το χρέος πρέπει να πληρωθεί στο ακέραιο: “Επαναλαμβάνω, για να συνεννοούμαστε: μια οικονομική συμφωνία, επειδή χρωστάμε και θα πρέπει να λάβουμε μέτρα για να συνέλθουμε και κάποτε να αποπληρώσουμε σταδιακά το χρέος μας, όσο δυσάρεστη κι αν είναι, είναι θέμα έντιμης παραδοχής των υποχρεώσεών μας, και κατ’ ουδένα τρόπο αποτελεί ταπείνωση”

Και αν κανείς βιαστεί και πει πως αυτά είναι “προσωπικές θέσεις” ας υπενθυμίσουμε πως η ΧΑ επίσημα προτείνει να δοθούν φοροαπαλλαγές και κίνητρα σε βιομηχάνους και εφοπλιστές, περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία (“εξορθολογισμό” το λέει σε άπταιστα... “μνημονιακά), απολύσεις στο Δημόσιο και άλλα... “φιλολαϊκά”. Πέρα απ' τις προτάσεις έχει και πράξεις... εφαρμογής του Μνημονίου: Έφτιαξε δουλεμπορικά γραφεία με 18 Ευρώ μεροκάματο, έφτιαξε “σωματείο” στη Ζώνη του Περάματος με στόχο την μείωση των μισθών και το χτύπημα των εργατικών αγώνων.

Η Χρύση Αυγή είναι δύναμη του συστήματος μέχρι το μεδούλι. Με όλες τις θέσεις και τις πράξεις της υπηρετεί την εκμετάλλευση, το τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Κανείς να μην ξεγελαστεί από τις “αντιμνημονιακές” κραυγές, “μαύρο” στην μαυρίλα και την σαπίλα των ναζιστών εγκληματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ