15 Σεπ 2015

μόνο το ΚΚΕ δεν μιλά για «αντισταθμιστικά μέτρα» και «αναδιανομή»

 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Γιατί μόνο το ΚΚΕ δεν μιλά για «αντισταθμιστικά μέτρα» και «αναδιανομή», αλλά για ανάκτηση των απωλειών του λαού και πάλη για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Μόνο το ΚΚΕ δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει το λαό και παλεύει, όχι για κάποια ψίχουλα, αλλά για να μπορούν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους να ζήσουν καλύπτοντας όλες τους τις ανάγκες, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις σε βασικά και απαραίτητα πράγματα. Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ο λαός είχε βαριές απώλειες εξαιτίας της διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, της υλοποίησης της στρατηγικής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της εφαρμογής των μνημονίων.


Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ακούνε διαρκώς από εκείνους που διεκδικούν την πρώτη ή κάποια άλλη θέση στην επόμενη κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, ότι μετά τις εκλογές θα πάρουν «αντισταθμιστικά μέτρα» και «μέτρα αναδιανομής». Αυτές οι νέες ψεύτικες υποσχέσεις αφορούν υποτίθεται τα μέτρα εκείνα που θα παρθούν για να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις από τα όσα προβλέπει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι πριν από ένα μήνα αλλά και όσα προβλέπουν τα προηγούμενα δύο μνημόνια που είχαν ψηφιστεί από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΑΡ. Είναι ένα άθλιο κόλπο για να παγιδεύσουν τις εργατικές οικογένειες, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους. Αφού τσάκισαν το λαό προσπαθούν τώρα να χρυσώσουν το χάπι της βάρβαρης πολιτικής τους.


Μία εργατική - λαϊκή οικογένεια που έχει χάσει πάνω από το 60% του εισοδήματός της ή εκείνος που έχασε τη δουλειά του, το μαγαζί του, το χωράφι του, δεν είναι δυνατόν εν έτει 2015 να αρκείται να ζει με τα ψίχουλα της λεγόμενης «ανθρωπιστικής βοήθειας» και των «αντισταθμιστικών μέτρων» - απάτη, που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και την ίδια στιγμή μάλιστα να πλουτίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, πάνω στα συντρίμμια της λαϊκής οικογένειας.

Αλήθεια, τι έχει ανάγκη σήμερα ο λαός;
-- Να περιμένει αν θα του «κάτσει» ένα πενιχρό επίδομα ενοικίου στη λοταρία της λεγόμενης πολιτικής που αντιμετωπίζει την «ανθρωπιστική κρίση» ή να έχει τη δική του στέγη για να ζήσει ο ίδιος και να μεγαλώσει τα παιδιά του με ασφάλεια; Και μάλιστα την ίδια στιγμή που οι μεγάλοι όμιλοι έχουν στην ιδιοκτησία τους εκατομμύρια ιδιοκτησίες που πουλάνε και αγοράζουν.
-- Να περιμένει να είναι τυχερός και να εγκρίνουν οι υπηρεσίες την επανασύνδεση του ρεύματος και να συνεχίσει να ζει με την απειλή της διακοπής ή δωρεάν ρεύμα για να ζει στο φως, για να καλύπτει τις ανάγκες της ζεστασιάς το χειμώνα, της αναγκαίας θεραπείας εάν είναι άρρωστος; Και μάλιστα την ίδια στιγμή που οι πολυεθνικές, που έχουν στην ιδιοκτησία τους την Ενέργεια, κάνουν πάρτι κερδών.
-- Να περιμένει να γίνουν οι δόσεις 100 ή 150 για να ξεπληρώσει χρέη που του επιβάλλουν διαρκώς όσοι ψήφισαν μνημόνια και όσοι θεωρούν «πατριωτικό καθήκον» την πληρωμή των φόρων, του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, της περαίωσης, της προκαταβολής του 100% του φόρου ή να απαλλαγεί εντελώς από αυτά τα χρέη και να μην πληρώνει για να βγαίνουν κερδισμένοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι τράπεζες;
-- Να περιμένει μια ζωή στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ που του προσφέρουν οι ίδιοι που του το στέρησαν ή να πει μια και καλή «αντίο» στην ανεργία, να έχει δουλειά και να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια;
-- Να παρακαλά να μην αρρωστήσει γιατί μπορεί να μην έχει όχι μόνο το 5ευρω εισόδου στο νοσοκομείο, αλλά ούτε ένα ευρώ για φάρμακα, εξετάσεις, επίσκεψη σε γιατρό, θεραπεία, ιατρικό υλικό ή να απολαμβάνει δημόσια δωρεά Υγεία με αιχμή την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας;

Ολες αυτές οι ζωτικές ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με «αντισταθμιστικά μέτρα» ούτε με «αναδιανομή». Γι' αυτές τις ανάγκες και άλλες τόσες, μπορεί ο λαός να παλέψει σήμερα, για να ανακόψει την επίθεση σε βάρος του αλλά και για να περάσει ο ίδιος στην αντεπίθεση, σε έναν αγώνα με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών. Αγώνας που πρέπει να κατευθυνθεί στην ανατροπή της σαπίλας και της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με το λαό στην εξουσία. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ