30 Σεπ 2015

Γαλλία: Κυνήγι «μαγισσών» κατά των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας ξεκινά ο γαλλικός ΟΑΕΔ

Γαλλία: Κυνήγι «μαγισσών» κατά των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας ξεκινά ο γαλλικός ΟΑΕΔ
Φωτό ΑΡ


Σε ένα άθλιο κυνήγι «μαγισσών», με στόχο τη μείωση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας, θα επιδίδεται από σήμερα ο γαλλικός ΟΑΕΔ (Pole emploi).
Συγκεκριμένα, 200 υπάλληλοι του οργανισμού θα αναλάβουν από σήμερα να διενεργήσουν αυστηρούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 3 επαρχίες της Γαλλίας (δεν συμπεριλαμβάνεται το Παρίσι) με στόχο να εντοπίσουν ανέργους που δεν ψάχνουν ενεργά για θέση εργασίας.
Η διοίκηση του οργανισμού σκοπεύει να γενικεύσει το μέτρο σε εθνικό επίπεδο ως τα μέσα Νοέμβρη. Οι κυρώσεις για όσους θεωρηθούν ότι δεν αναζητούν πραγματικά εργασία θα ξεκινούν από παρακράτηση μισού μηνιαίου επιδόματος και θα φτάνουν ως διακοπή της παροχής για 6 μήνες. Πρόκειται για ένα πραγματικά άθλιο μέτρο, τη στιγμή που οι ίδιες οι έρευνες του ΟΑΕΔ για τα έτη 2013 και 2014 έδειξαν ότι το 50% των ανέργων που δεν «ξεροστάλιαζαν» στις ουρές για μία θέση εργασίας, δεν το έκαναν λόγω προβλημάτων υγείας, στέγης και προχωρημένης ηλικίας.
Το μέτρο αυτό αποδεικνύει όλη τη βαρβαρότητα της πολιτικής της αστικής γαλλικής κυβέρνησης, που είναι πολιτική συναποφασισμένη στην ΕΕ από όλες τις κυβερνήσεις και δείχνει ποια είναι ακριβώς η πολιτική της ΕΕ για την ανεργία, που τόσο διαφημίζουν στην Ελλάδα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, με πρώτο φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ