26 Οκτ 2015

Η μονταζιέρα της «αμερόληπτης» ΕΡΤ διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ

 Η μονταζιέρα της «αμερόληπτης» ΕΡΤ διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ


Πηγή: 902.gr
Το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ και ιδιαίτερα το δελτίο ειδήσεών της επανειλημμένα αποσιωπά τις θέσεις και τις δραστηριότητες του ΚΚΕ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξαφάνιση των τοποθετήσεων των βουλευτών του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σήμερα η κρατική τηλεόραση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αυτή την απαράδεκτη στάση εναντίον του ΚΚΕ, προβάλλοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία της βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις, που κατάφωρα διαστρέβλωνε τη θέση του Κόμματος. Συγκεκριμένα, στο μεσημβρινό δελτίο η βουλευτής του ΚΚΕ εμφανίστηκε να λέει: «Η λύση για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις και ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το νέο πακέτο των 35 δισ. ευρώ για το 2014-2020. Απλά θέλω να θυμίσω ότι υπήρξαν κι άλλα πακέτα και μάλιστα με περισσότερα χρήματα τις προηγούμενες περιόδους…»! Δηλαδή η βουλευτής του ΚΚΕ όχι μόνον εμφανίζεται να υποστηρίζει την καπιταλιστική ανάκαμψη, αλλά να παρουσιάζει κιόλας ως λύση τα ευρωενωσιακά κονδύλια.
Είναι προφανές και για τον πλέον άσχετο με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ ότι η βουλευτής του Κόμματος αναφερόταν στους ισχυρισμούς που προβάλλουν η ΕΕ και η κυβέρνηση ως «λύση» και όχι το ΚΚΕ. Επιχειρηματολόγησε, μάλιστα, στην ομιλία της γιατί όλα αυτά δεν αποτελούν λύση για το λαό. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για τους ιθύνοντες της ΕΡΤ.
Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ μονίμως συναντούν το επιχείρημα «έγινε λάθος», όμως λάθος επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος…
Η ΕΡΤ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει το ρόλο της ως μηχανισμού αναπαραγωγής της κυβερνητικής - κρατικής προπαγάνδας, κάτι το οποίο πρέπει ν’ αποκρουστεί από το λαό, που από το υστέρημά του πληρώνει για τη λειτουργία της ΕΡΤ, αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που τα προηγούμενα χρόνια πάλεψαν ενάντια σε παρόμοιες καταστάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.

1 σχόλιο:

TOP READ