9 Οκτ 2015

Πάτρα: «Έκαστος εφ' ω ετάχθη» η απάντηση του Δήμου στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Πάτρα: «Έκαστος εφ' ω ετάχθη» η απάντηση του Δήμου στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

«Έκαστος εφ' ω ετάχθη» είναι η απάντηση του Δήμου Πάτρας στην βρώμικη επίθεση του Εργατικού Κέντρου της πόλης, το οποίο έσπευσε να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή για τις περικοπές κατά 10% στους μισθούς πείνας των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, που επέβαλε η κυβέρνηση.
Σε σχόλιο που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρεται:
«Έκαστος εφ' ω ετάχθη…
Μια μέρα μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στις περικοπές κατά 10% στους μισθούς πείνας των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει την απόφασή της και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της καθαριότητας των σχολείων από εργαζόμενους με σταθερή απασχόληση και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, η διοίκηση του ΕΚΠ εγκαλεί το Δήμο.
Ενώ τηρεί "σιγή ιχθύος" για την εξελισσόμενη αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς τα μέτρα φωτιά των τριών μνημονίων (που ψήφισαν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα), ανακάλυψε τον εχθρό των εργαζομένων στη Δημοτική Αρχή.
Η Δημοτική Αρχή στηρίζει με όλα τα μέσα τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων καθαριστριών, αλλά και όλων των εργαζομένων του Δήμου. Η στάση της αποτελεί παράδειγμα πολιτικής συνέπειας στην υπεράσπιση των λαϊκών εργατικών δικαιωμάτων. Προχωρά στην ανανέωση των συμβάσεων με τους ίδιους εργαζόμενους, σε αντίθεση με άλλες Δημοτικές Αρχές, που απολύουν τις καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων και τις αντικαθιστούν με εργαζομένους στα πεντάμηνα της κοινωφελούς όπως π.χ. η Δημοτική Αρχή στο Πέραμα.
Η Διοίκηση του ΕΚΠ, δε λέει κουβέντα για τη συνεχή περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς την τοπική διοίκηση, που το ύψος της ξεπερνάει το 60% τα τελευταία χρόνια, αντίθετα απαιτεί να αναπληρωθούν οι απώλειες των καθαριστριών από το Δήμο.
Παραβιάζει ανοιχτές πόρτες, γιατί η Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας όσες δυνατότητες υπάρχουν, έχει εντάξει στον προϋπολογισμό δαπάνες για τις ανάγκες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά κτίρια που δεν καλύπτονται από τους ΚΑΠ.
Η διοίκηση του ΕΚΠ λειτουργώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, κάνει τη βρώμικη δουλειά. Σιγοντάρει την κυβερνητική πολιτική, παίζοντας με την ανάγκη των καθαριστριών και διευκολύνοντας την προωθούμενη πολιτική απαλλαγής του κράτους από την ευθύνη χρηματοδότησης της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Στηρίζει την πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, να φορολογείται βαριά ο λαός και η εργατική τάξη και τα χρήματα από τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, να πηγαίνουν στους τραπεζίτες και τους δανειστές και η κάλυψη των λαϊκών αναγκών θα γίνεται μέσω των ανταποδοτικών τελών.
Στην ουσία καλεί τη Δημοτική Αρχή, να "γδάρει" τη φτωχολογιά, για να αποπληρωθούν οι δανειστές, να διασωθούν οι τραπεζίτες και να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Έκαστος εφ' ω ετάχθη…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ