16 Οκτ 2015

Oι κομμουνιστές πεθαίνουν με χαμόγελο

 Oι κομμουνιστές πεθαίνουν με χαμόγελο

Το ήθος των ανθρώπων δεν μετριέται σε λόγια, αλλά σε στάσεις και πράξεις, και είναι μερικές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων που καλούνται να επιδείξουν το ποιόν του ήθους τους στις πιο δύσκολες των συνθηκών. Με την έννοια της λέξης "ήθος" δεν αναφερόμαστε φυσικά σε καμιά χριστιανική αρετή ή στην έννοια της σεμνότητας. Αναφερόμαστε στην διανοητική, ιδιοσυγκρασιακή και ιδεολογική πάστα από την οποία είναι κανείς φτιαγμένος. Σε πράγματα που εδράζονται στα μύχια της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του κάθε ένα και που αναδύονται σε περιστάσεις ακραίες και δύσκολες. 

Μια από τις λαϊκές ρήσεις στην οποία προσωπικά πιστεύω, είναι ότι το πρόσωπο αποτελεί τον καθρέπτη της ψυχής. Και είναι σε συνθήκες μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης που το ανθρώπινο πρόσωπο απαντά καλύτερα σε αυτή του την ιδιότητα: Αντικατοπτρίζει πληρέστερα αυτό που κανείς είναι στο βάθος του. Το ήθος του. Την πάστα του. 

Η παρακάτω εικόνα προέρχεται από την περίοδο του Δευτέρου Παγκόσμιου Πόλεμου. Έχει ληφθεί σε άγνωστη χρονολογία κάπου στο ρώσικο μέτωπο. Ένας αξιωματικός των Ναζί έχει συλλάβει και εκτελεί έναν σοβιετικό κατάσκοπο. Η φωτογραφία εικονίζει τον σοβιετικό κατάσκοπο να χαμογελά πλατιά λίγο δευτερόλεπτα πριν εκτελεστεί. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για Διαδηλώσεις: Kε Μητσοτάκη Να Σας Θυμίσουμε Τι Έγινε στις 5 Μαρτίου του 1943

  Αφιερωμένο σε όσους απεργάζονται τη παρεμπόδιση των διαδηλώσεων. Να το έχουν υπόψη τους. Τις απεργίες και τις διαδηλ...

TOP READ