17 Νοε 2015

Νέες δολοφονίες Παλαιστινίων και σφοδρές συγκρούσεις στη Ραμάλα

Νέες δολοφονίες Παλαιστινίων και σφοδρές συγκρούσεις στη Ραμάλα



Από τη βάρβαρη καταστολή του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα
Από τη βάρβαρη καταστολή του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Ολονύχτιες συγκρούσεις για δεύτερο 24ωρο σημειώθηκαν την Κυριακή προς Δευτέρα στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, μετά την κηδεία του 20χρονου Λατίφ Ασράφ Μανάσρα και του 28χρονου Αχμάντ Αμπού Αλ Αΐς που σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια τρομοκρατικής εφόδου στον παλαιστινιακό καταυλισμό Καλαντίγια.
Η κηδεία των δύο νέων στη Ραμάλα μετατράπηκε χτες σε λαϊκό συλλαλητήριο κατά των δυνάμεων κατοχής από χιλιάδες Παλαιστινίων, που ξέσπασαν με οργή για τη συνεχιζόμενη κατοχή και το στραγγαλισμό κάθε στοιχειώδους ελευθερίας και δικαιώματος. Οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην κηδεία των δύο νεαρών με βροχή δακρυγόνων αλλά και αληθινών σφαιρών προκαλώντας νέες συγκρούσεις και το σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ νεαρών, μεταξύ των οποίων και ένας 17χρονος που χαροπαλεύει σε νοσοκομείο της Ραμάλα επειδή οι Ισραηλινοί στρατιώτες (κατά τη συνήθη τακτική τους) καθυστέρησαν σκόπιμα τη μεταφορά του με ασθενοφόρο...
Την Κυριακή είχαν προηγηθεί σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών στον καταυλισμό Καλαντίγια, μετά την κατεδάφιση του σπιτιού ενός νεαρού που κατηγορήθηκε πως είχε επιτεθεί στις κατοχικές δυνάμεις.
Συμφωνία για άνοιγμα του περάσματος στη Ράφα
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες βράδυ ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έκλεισε συμφωνία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση στο Κάιρο με στόχο το άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας ώστε να επιτραπεί σύντομα η ελεύθερη μετακίνηση Παλαιστινίων εργαζομένων, φοιτητών, ασθενών και ιατρών, ακόμη και εμπορευμάτων προς την Αίγυπτο.
Ο Αζάμ αλ Αχμάντ, βοηθός και σύμβουλος του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί δίχως την εμπλοκή αξιωματούχων της «Χαμάς» στη Γάζα.
Η εξέλιξη, πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από την αιγυπτιακή πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ