Γράφει ο 2310net //
Άλλα είχα σκοπό να γράψω, άλλα τελικά θα γράψω. Άλλωστε πολλά από αυτά που σκεφτόμουν σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης τα έγραψε χτες ο Θανάσης Αλεξίου. Ας αρκεστώ προς το παρόν να αναφέρω ότι δεν βρίσκω κανένα μα κανένα επιχείρημα κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Σε αυτό θα επανέλθω με άλλη ανάρτηση σύντομα. Πάμε στα άλλα.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγραφα για τον καπιταλισμό που σαπίζει και μας παρασέρνει στην ηθική του σκότωσε το θείο σου για να πλουτίσεις κι εσύ. Λίγες μέρες μετά είδαμε από τις οθόνες μας άλλο ένα παράδειγμα ηθικής και πολιτικής σαπίλας: πούλα τη νεκρή μάνα σου για λίγο χειροκρότημα.
Δράστης ο πρώην κωμικός Λαζόπουλος, ο οποίος δε δίστασε να πει κλαίγοντας πως λίγο πολύ η μητέρα του πέθανε επειδή του επιτέθηκε ο Άδωνις! Συνέχισε, εν μέσω χειροκροτημάτων της Ανθούλας και του υπόλοιπου ποίμνιου, εκτελώντας άλλο ένα τραγούδι της δύσμοιρης ελληνικής μουσικής.
Το φινάλε άλλης μια εκπομπής του φερόμενου ως σατιρικού καλλιτέχνη, κάνει τον θεατή που διαθέτει λίγη κριτική σκέψη και αισθητική να αναρωτιέται τι είδε πάλι; Στα λίγα λεπτά που πρόλαβα να δω είδα έναν τύπο να αραδιάζει πάλι σενάρια συνομωσίας που θα έκαναν την Ελεύθερη Ώρα να μοιάζει παιδικό αναγνωσμα, ένα ψιλοξέπλυμα της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία Φύσσα, ένα γράφημα με χρωματιστές καμήλες (!) που πάνε αριστεροδεξιά, μια νέα πολιτική θεωρία που διαχωρίζει τα κόμματα σε σώμα και ψυχή (!!!) και μια τόνωση ηθικού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας απαλλάξει από τα βαρίδια της μεταπολίτευσης και τον κακό Σόιμπλε.
Και για επιδόρπιο ένα ακόμα επεισόδιο στον τηλετσακωμό με τον Άδωνι. Όταν διαλέγεις για αντίπαλο τον Άδωνι αποδεικνύεις το επίπεδό σου. Όταν δε, επικαλείσαι την νεκρή μητέρα σου για να τον «κερδίσεις» αποδεικνύεις ότι το ηθικό σου ανάστημα είναι σαν το ταλέντο σου: αγνοείται!
Σε άλλα τηλεοπτικά νέα, η ΕΡΤ έχει ξεκάθαρα μετατραπεί σε κυβερνητικό όργανο. Δεν είναι δυνατό σε μια παράγραφο να αναλυθεί κάτι τέτοιο, όμως αρκεί να ρίξετε μια προσεκτική ματιά σε κάποιο από τα ρεπορτάζ που αφορούν το προσφυγικό για να καταλάβετε που θα πάει το πράγμα. Τόσο κυβερνητική, που δίνει άλλη έννοια στην ατάκα «Κιμ πάτα το κουμπί (και βάλε ΕΡΤ να δεις πως γίνεται)».
Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ που μπορεί να μην κατάφεραν να κάνουν εκλογές, ωστόσο κατάφεραν κάτι ακόμα πιο δύσκολο: να κάνουν την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να μοιάζει σοβαρή!