18 Δεκ 2015

Απόφαση απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας

Απόφαση απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας


Την οριστική απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας αποφάσισε προχτές το Διοικητικό Εφετείο του Κιέβου, μετά από μία δίκη - παρωδία που οργανώθηκε από την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΕΕ και με την ανοιχτή δράση εθνικιστών και φασιστών, ανέτρεψε την προηγούμενη αστική κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς το Φλεβάρη του 2014, για να επακολουθήσει στη συνέχεια το αιματοκύλισμα των ανατολικών περιοχών που αντέδρασαν στο πραξικόπημα.
Το συγκεκριμένο Εφετείο απέρριψε την προσφυγή του ΚΚ της Ουκρανίας ενάντια στην απόφαση του Πρωτοβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου του Κιέβου για απαγόρευσή του. Θυμίζουμε ότι η πρώτη μήνυση εναντίον του ΚΚ Ουκρανίας κατατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Ιούλη του 2014, αλλά οι κατηγορίες για «παράνομες δραστηριότητες» κατέρρευσαν. Τότε ο δικαστής είχε χαρακτηρίσει τη διαδικασία «πολιτικά υποκινούμενη» και παραιτήθηκε από την εκδίκασή της, όπως και άλλοι δικαστές που ορίστηκαν στη συνέχεια. Τελικά, η κυβέρνηση κατάφερε να φέρει την υπόθεση σε νέο δικαστήριο, το Διοικητικό Εφετείου του Κιέβου, το οποίο δεν έχει αρμοδιότητα να εκδικάζει τέτοιες υποθέσεις. Αυτό υιοθέτησε το πόρισμα της λεγόμενης Ανεξάρτητης Επιτροπής, που αποτελούταν από αξιωματούχους του υπουργείου και ουσιαστικά συνεδρίαζε εν κρυπτώ, καθώς το ΚΚ Ουκρανίας δεν είχε καν ενημερωθεί ότι εξεταζόταν η υπόθεσή του.
Στην απόφασή της, η Επιτροπή χαρακτήριζε το πρόγραμμα του κόμματος ασύμβατο με τις προβλέψεις του Συντάγματος, στη βάση του λεγόμενου νόμου της «αποκομμουνιστικοποίησης». Το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου επιμένει ότι το κόμμα θα πρέπει να παραιτηθεί από το όνομα «Κομμουνιστικό» και τα σύμβολά του, το αστέρι και το σφυροδρέπανο, δηλαδή τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα σύμβολα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.
Το ΚΚ Ουκρανίας προσέφυγε κατά του πορίσματος, αλλά χτες μετά από 6 συνεδριάσεις, το Διοικητικό Εφετείο του Κιέβου ανακοίνωσε την απόρριψη της προσφυγής του. Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚ Ουκρανίας σημειώνει ότι η δίκη αυτή είναι πολιτικά υποκινούμενη και έχει ως στόχο να διαλύσει το κόμμα, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου. Αναφέρει, ακόμα, ότι είναι το μόνο κόμμα «που αντιτίθεται στη μετατροπή της Ουκρανίας σε αποικία, που αντιδρά στην πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας που επιβάλλεται από το ΔΝΤ, με το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των τιμολογίων, που αντιπαλεύει τη διαφθορά που αυξήθηκε σημαντικά αφότου τα τσιράκια των Αμερικάνων ήρθαν στην εξουσία, που τάσσεται υπέρ της ιστορικής αλήθειας και ενάντια στο φασισμό και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ως "ήρωες" τους συνεργάτες του Χίτλερ, προσβάλλοντας τη μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που νίκησαν το φασισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ