20 Φεβ 2016

Που πάμε τελικά ?? Είναι οι λαγοί ... μαρτυριάρηδες ??

Που πάμε τελικά ?? Είναι οι λαγοί ... μαρτυριάρηδες ??

   ►►  Η σύντομη πολιτική ιστορία της χώρας απο τον Κωστάκη μέχρι τον Αλέξη ... απο την εκδήλωση της κρίσης μέχρι σήμερα ... δημιούργησε μιά ιδιότυπη πολιτική αστική γεωγραφία. Η παλιά πασοκονεοδημοκρατία - με νέους αρχηγούς τον Κυριάκο και την Φώφη - θέλει να ξαναγεννηθεί απο τις στάχτες της για να παίξει ξανά τον ίδιο παλιό ρόλο τών αντικρατιστών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Απο κοντά και ο γνωστός συρφετός εκείνων των ΜΜΕ που ονειρεύονται τις παλιές καλές μέρες. 
             Απο την άλλη μεριά ο Τσίπρας μέσα σε ένα χρόνο έχει "κάψει" τόσο πολιτικό κεφάλαιο που δεν έχει ματαγίνει ... τόσο που να φαίνεται πως η μόνη σανίδα σωτηρίας του είναι ... κάποιες ομάδες μέσα στο ξεχειλωμένο πασοκ, τα λιμά στυλ Κουβέλη και ποτάμι ... και κυρίως οι αλλαξοκωλιές με την καραμανλική νεοδημοκρατία !!! Απο κοντά και κάποια ... ντροπαλά για την ώρα στην όψη αλλά με σκούρα προιστορία ... ΜΜΕ που ελπίζουν να διατηρήσουν το σφυγμό της τσιπροκαμμενοκυβέρνησης.  

   ►►  Μέχρι τα τώρα κάθε μνημόνιο ... τρώει και έναν πολιτικό αρχηγό ... τρομάρα τους, αρχηγοί με ημερομηνία λήξης ... με τόσο εξώφθαλμο τρόπο που κάνει τους Μητσοτάκηδες να ακούν για συμμετοχή σε κυβέρνηση ή για υποστήριξη στις δικές τους ουσιαστικά θέσεις που μας κουβαλάει ο Τσίπρας απ΄το Βρυξελίνο ... και να τρέχουν στην αντίθετη κατεύθυνση σαν χεσμένοι λαγοί. Ως κλασικοί μητσοτάκηδες ... περιμένουν απο τους άλλους να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα για να εμφανιστούν εκείνοι μετά με τις μαγικές φιδόσκονες ... αλλά αν η αστική εξουσία κινδυνεύσει δεν θα διστάσουν να πέσουν και πάλι πολύ χαμηλά ... σαν κλασικοί μητσοτάκηδες. Για την ώρα αρνούνται ... την οικουμενική κυβέρνηση ... που φαντάζει σαν η μόνη βραχυπρόθεσμη λύση του αστικού συστήματος εκτός απο τις εκλογές που στην δεδομένη φάση θα τους βάλει πιό πολύπλοκα προβλήματα. Το ενδιαφέρον είναι πως ο γκουρλομάτης Κυριάκος ... παίρνοντας τον φάκελο με τις Μερκελοδηγίες πλεύσης ... δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό του Τσίπρα !!! Τη ίδια στιγμή οι ευρωπαίοι και οι ΔΝΤούδες (σε συμφωνία) φωνάζουν ... "κόψτε τις συντάξεις και μάλιστα κάντε την βασική 200τόσα €" !!! Φώς φανάρι ... πως στον ταλαίπωρο Αλέξη, τώρα που οι σφύξεις του πέφτουν αργά και σταθερά ... οι "ευρωπαίοι γιατροί" του χαμηλώνουν και το οξυγόνο !!! Γαμησέ το το παλληκάρι. Η κατάσταση αρχίζει να μοιάζει σαν τότε που οι ίδιοι "γιατροί" κόβαν το οξυγόνο στον Σαμαρά αφού όμως είχαν εξασφαλίσει τις εγγυήσεις και αποφασίσει πως η συνέχεια θα δοθεί με την βέβαιη εκλογική επικράτηση του Τσίπρα τον Γενάρη του ΄15. Με την διαφορά οτι τώρα, κόβουν μεν το οξυγόνο ... αλλά φαίνεται ισχυρά πως οι επιλογές τους ... δεν περιλαμβάνουν εκλογές. Α ρε κουφάλα "δημοκρατία" με τα αδιέξοδα που ποτέ δεν είχες !!!


   ►►  Φαίνεται πως ενδεχόμενες εκλογές στο άμεσο μέλλον ... θα βάλουν στους αστικούς μηχανισμούς εξουσίας ... κάποια πολύπλοκα προβληματάκια. Πρώτα και κύρια ... το παιδί ο Κυριάκος ... δεν μπορεί !!! Κάτι Καραμανλοανήψια και κάτι Ντορομπακογιαννογιοί (κανονικοί και με τον νόμο ... τι τραβάει και αυτή η μάνα !!!) ή κάποιο άλλο κρυφό φυντάνι ... δεν είναι έτοιμα ακόμα. Ψήνονται αλλά ακόμα δεν τρώγονται. Δεν πας ποτέ σε εκλογές εαν δεν έχεις στημένο τον διπολισμό και τα απαραίτητα δεκανίκια (πανάρχαιο γνωμικό της "δημοκρατίας"). Φαίνεται λοιπόν πως οι "ευρωγιατροί" δεν είναι διατιθεμένοι αυτή την στιγμή να επιτρέψουν στον Αλέξη ... ένα νέο πάρτυ σαν εκείνο που έστησαν με τον κλανόμαγκα τον Μεϊμαράκη τον Σεπτέμβρη του ΄15 ... για νάχει ο Τσίπρας να το τρίβει στην μούρη όσων παραπλανημένων τον κράζουν πως έκανε κωλοτούμπα. Το δροσερό παλληκαράκι ο Τσίπρας ... καλά το πήγε το παιχνίδι μέχρι τον Σεπτέμβρη. Οι "γιατροί" ήταν ικανοποιημένοι. Είχαν στα χέρια τους ένα μνημόνιο με 222 υπογραφούλες και κυρίως ... ένα μνημόνιο "περασμένο" με εκλογές !!! Μπίνγκο !!! Αλλά έλα που τα μνημόνια δεν είναι απολύτως τίποτα εαν δεν τα εφαρμόσεις. Με πορδές δεν βάφονται τα αυγά. Σε αυτό το σημείο και για αυτό τον λόγο οι εκλογές μπορεί να αποδειχθούν τουλάχιστον απρόβλεπτες ... αν όχι καταστροφικές. Με λίγα λόγια αυτή την στιγμή που τα δύο προηγούμενα μνημόνια σύν το αριστερό, το τρίτο και μακρύτερο πρέπει να εφαρμοσθούν ... ο ένας πόλος του επιθυμητού διπολισμού δεν μπορεί ... και ο άλλος πλησιάζει επικίνδυνα στην ημερομηνία λήξης. Επιπλέον τα λεβεντοποτάμια και η πολιτική νεκρανάσταση του κέντρου ... δεν περπατάνε. Οι "ευρωπαίοι γιατροί" καταλαβαίνουν πως θα τους είναι άχρηστη μια άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της τάξης 150-160 βουλευτών για την εφαρμογή αυτών που έχουν υπογράψει. Χρειάζονται και πάλι κάτι πιό πλατύ (ο μαγικός αριθμός του καλοκαιριού, το 222) και αυτό δεν μπορεί να προκύψει απο εκλογές. Επίσης ακόμα δεν έχει ξεμπλέξει και ένα άλλο ζητηματάκι. Τα φασισταριά ... όσο η δίκη δεν τελειώνει - οι ευρωπαίοι καθώς και ο Τσίπρας (συνειδητά) φαίνεται πως δεν έχουν καμμιά όρεξη να την τελειώσουν - είναι πολιτικά ενεργά στον μόνιμο ρόλο τους ... ανάμεσα ... απο την μιά σαν πολύτιμο εργαλείο εκφασισμού της κοινωνίας που ούτως ή αλλοιώς απαιτεί επειγόντως η περίσταση ... και απο την άλλη σαν το πολύτιμο πολυεργαλείο του μπαμπούλα της "δημοκρατίας". Οσο κανένας τοιούτος "δημοκράτης" δεν έχει τον κώλο ... έστω να καταδικάσει τα φασισταριά σε ένα έστω αστικό δικαστήριο ... ή δεν έχει απο την άλλη τον κώλο να τα απαλλάξει ή έστω να βάλει δυό-τρείς στην μπουζού για να "καθαρίσουν" οι υπόλοιποι ... τόσο καλύτερο για την "δημοκρατία" να μην τελειώνει η δίκη και τα φασιστάκια να συνεχίζουν να παίζουν τον χρήσιμο και κρίσιμο για την εξουσία ρόλο τους. Ολοι ξέρουν πως ... αν τα φασισταριά θα κρυφτούνε στις τρύπες σαν χεσμένα ποντίκια ή αν θα ελπίζουν να ζήσουν περασμένα μεγαλεία ... είναι τελικά αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Του λαού.


   ►►  Ο λαός. Ολος ο υπηρετικός πολιτικός συρφετός της αστικής εξουσίας είχε (και ακόμα έχει) ... μιά κρυφή ελπίδα. Ο λαός να αντιδράσει και τώρα όπως αντέδρασε μετά τις εκλογές του ΄12 και την νίκη του Σαμαρά. Να κάτσει δηλαδή ήσυχος στον καναπέ του για να κλωσήσει τα αυγά του που έχουν μέσα την ελπίδα. Ομως τώρα ... δεν υπάρχει στον ορίζοντα ορατή καμμιά τέτοια ελπίδα. Είναι αντικειμενικά γελοίες οι προσπάθειες του Τσιπρομηχανισμού να δημιουργήσουν τέτοιες ελπίδες (η ευνοική ρύθμιση χρέους, ο ερχομός της ανάπτυξης)... όσο ανεκδιήγητες είναι και οι προσπάθειες τύπων σαν τον Λαζόπουλο να βαφτίσουν ελπίδα ... την απαλλαγή απο τον παρανοϊκό σακάτη Σόϊμπλε που θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο της δημοκρατικής Ευρώπης αρκεί να μείνουμε εκεί με εθνικό σχέδιο (λέτε ο Λαζόπουλος να έχει ποντάρει και τίποτα μικροποσά στην οικουμενική ??), γνώση και μυαλό !!! Αλλο τόσο αντικειμενικά γελοίες είναι οι νεοφιλελέδικες προσπάθειες να βαφτίσουν ... ελπίδα ... την καταστροφή του "σοβιετικού" κράτους που στήνει ο Τσίπρας και οι ημέτεροι. Αλλο όμως αντικειμενικά ... και άλλο υποκειμενικά. Αλλο δηλαδή οτι αυτές οι προσπάθειες είναι στην πράξη ατελέσφορες (δεν βγαίνει ο λογαριασμός) ... και άλλο πως χαμπαριάζει την κατάσταση ο λαός. 

             Την ίδια στιγμή ο λαός βλέπει την αριστερά που θα τον έσωζε ... εκτός απ΄το οτι προσπαθεί να του πάρει το κεφάλι εδώ και τώρα ... να τον μπλέκει σε περιπέτειες που βρωμάνε μπαρούτι, καψαλισμένο κρέας και χυμένο αίμα. Τα παλιά όνειρα για τα χρυσά κουτάλια του ευρώ ... δίνουν την θέση τους στο εφιάλτη που τον οδηγεί στην κρεατομηχανή χωρίς ευρώ στην τσέπη ... και χωρίς να βρίσκεται κανένας καριόλης να του πεί πως θα τον βγάλει στο ξέφωτο. Κοιτάει ο λαός σαν τρελλός γύρω του απο κάπου να πιαστεί. Δεν βλέπει καμμιά εύκολη, εύπεπτη και κυρίως καναπεδάτη λύση σαν τον Αλέξη του ΄12. Τα αναχώματα τα πήρε το ποτάμι και τα έριξε στους υπονόμους. Αδιέξοδο. Τελειώσαν οι "επόμενοι"
             Κοιτάει και ψάχνει αλλοπαρμένος ο λαός στην γύρα ... και βλέπει μόνο κάτι καθόλου σίκ και καναπεδάτο ... κάτι που του φωνάζει πάλεψε ... πάρε την τύχη στα χέρια σου. Γνωστά αυτά να μην τα αναλύουμε. Είναι το ΚΚΕ. Αντικειμενικά στον λαό δεν έχει μείνει τίποτα άλλο. Υποκειμενικά ... θα δείξει αν αυτό το καταλαβαίνει !!! Πάντως μέχρι στιγμής μερικά σημάδια είναι καλά. Το ΚΚΕ ... βράχος στην θεωρητική του ανάλυση και στην πολιτική του πραχτική. Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί για την ώρα δεν φαίνεται να κάνουν την δουλειά τους τόσο εύκολα και απλά όσο την έκαναν παλιότερα. Οι αλληλοδιασπάσεις και οι κατακερματισμοί του όποιου κινήματος πάει να αναπτυχθεί δεν φαίνεται να περπατάνε καθόλου εύκολα. Πολλοί εργαζόμενοι, όπως και άνεργοι σηκώθηκαν απ΄τον καναπέ. Οτι σηκώνεται σήμερα απο τον καναπέ ... πιό εύκολα απο παλιά θα βρίσκει μπροστά του τις ταξικές δυνάμεις. Ο αναπόδραστος εκφασισμός που καλλιεργεί η κάθε αστική εξουσία (όσο αριστερή και να θέλει να φαίνεται) ... όταν φτάνει σε αδιέξοδα ... θα δείχνει χλωμός και γραφικός όσο στο κίνημα θα επικρατούν ταξικά χαρακτηριστικά. Ο μπαμπούλας του προσφυγικού δεν θα μπορεί να παίξει τον ρόλο που επιδιώκουν ... όσο οι εργάτες και οι αγρότες ... δείχνουν αλληλεγγύη στα σκούρα δέρματα και πλακώνουν στις καρπαζιές τις μαύρες ψυχές. Το ορατό (παρ΄ότι εμβρυικό) παράδειγμα της ταξικής συμμαχίας εργατών-αγροτών ... αρχίζει να μπαίνει σε περισσότερα μυαλά ... την ίδια ώρα που τα ακλόνητα πάλαι ποτέ δόγματα ... "ανήκομεν εις την Δύσην", "η Ευρωπαική Ενωση είναι το μέλλον μας" ... αρχίζουν να παρουσιάζουν κάποιες δυσλειτουργίες στην σκέψη μεγαλύτερων μαζών. 
             Είδομεν. Αλλά - εμείς, ο λαός - ας μη νομίσουμε οτι η τίγρης είναι ξεδοντασμένη ... ούτε να πιστέψουμε (όπως πολλές φορές το κάναμε στο παρελθόν) οτι θα την αναγκάσουμε να μας επιτρέψει να τις λιμάρουμε τα δόντια. Το κεφάλαιο και η εξουσία του για να επιβιώσει πρέπει να καταστρέψει εμάς ... και εμείς δεν θα σωθούμε αν δεν την καταστρέψουμε. Ακριβώς σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε και εμείς ... και εκείνοι.

   ►►  Εκείνοι ... όταν τα γάλατα σφίγγουν ... θυμούνται το καλό του "έθνους" και της "πατρίδας" και ζητάνε ενότητα !!! Τι είδους ενότητα εννοούν ?? Να ενωθούμε εμείς με εκείνους για το καλό της "πατρίδας" ... δηλαδή να ξανακάτσουμε στον καναπέ μας ... και να τους επιτρέψουμε να μας κυβερνήσουν οι πολιτικοί υπηρέτες τους όλοι μαζί ενωμένοι ... μέχρι να μας γδάρουν κύτταρο-κύτταρο μέχρι το κόκκαλο. Οικουμενική κυβέρνηση το λένε ... αλλά για την ώρα ... τα υπαλληλάκια της αστικής εξουσίας το παίζουν δύσκολοι. Και τα δεξιά και τα αριστερά. Οι ευρωπαίοι ... τα σενάρια της οικουμενικής ... τα χρησιμοποιούν για την ώρα μόνο σαν μέσο πίεσης προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν φαίνεται πως έχουν αποφασίσει για την άμεση εφαρμογή τέτοιων σεναρίων. Ολοι όμως οι υπηρέτες της αστικής εξουσίας καταλαβαίνουν πως οι εφαρμογές των συμφωνιών τους αργά ή γρήγορα ... θα απαιτήσουν οικουμενικές κυβερνήσεις ή τουλάχιστον κυβερνήσεις διευρυμένων πλειοψηφιών που θα θέτουν εκτός αγώνων όλο και πλατύτερες μάζες εργαζομένων.

               Την ίδια στιγμή ο "φαιδρός και γραφικός" Λεβέντης ... παρότι αρνείται επίμονα τον ρόλο του λαγού ... τίποτα δεν τον εμποδίζει να προτείνει σαν πρωθυπουργό μιάς μελλοντικής οικουμενικής που θα αποτελέσει την "σωτηρία μας" και θα μετέχουν Σύριζα, ΝΔ και άλλα λιμά ... τον Προβόπουλο !!!
    
   ►►  Με λίγα λόγια η αστική εξουσία ... στις δυσκολίες της στην εφαρμογή της ... θέλει παγιδευμένο τον λαό. Παγιδευμένο μέσα στην "δημοκρατία τους" ... δηλαδή παγιδευμένο μακρυά απο τους αγώνες ... παγιδευμένο στον καναπέ. Εξάλλου οι δυσκολίες στην εφαρμογή των επιλογών της αστικής εξουσίας ... πάντα προκύπτουν απο τις λαικές αντιδράσεις και απο τίποτα άλλο. Οτι δυσκολίες προκύπτουν για την εξουσία ... απο τους εταίρους στην ΕΕ-ΝΑΤΟ ή απο ενδοαστικές διαμάχες ή τελικά απο τα αντικειμενικά αδιέξοδα του καπιταλισμού (σε φάσεις ανάπτυξης ή κρίσης ) ... τόσα χρόνια έχουμε μάθει πως λύνονται πάντα, ωραία και καλά ... υπέρ του κεφαλαίου ή μερίδων του και πάντα με τον λαό να μαζεύει τα ψίχουλα απο το τραπέζι στις καλές εποχές και την καταστροφή στις δύσκολες. Ουσιαστικά προσπαθούν και πάλι στο πραγματικό λαϊκό δίλημμα ... αγώνας απέναντι σε κάθε μορφή αστικής εξουσίας ή αγώνας υπέρ της μιάς έκφρασης της εξουσίας και κατά της άλλης και τούμπαλιν (διπολισμός δηλαδή) ... να εξαφανίσουν το πρώτο σκέλος. Αν και τώρα το καταφέρουν ... θα έχουν και πάλι βάλει τον λαό σε θέση ... "συνυπεύθυνου" στις δυσκολίες τους. Θα έχουν παγιδεύσει τελικά ένα λαό να πληρώσει τον λογαριασμό με αίμα ... στο όνομα των παλιών ψιχίων που αντικειμενικά δεν θα μπορέσουν να του ξαναδώσουν ... έαν δεν μεσολαβήσει μαζική καταστροφή. 
             Η σημερινή πολιτική έκφραση αυτής της χυδαίας "δημοκρατικής" τακτικής ... αυτή την στιγμή βρίσκεται στα χέρια της συριζανέλ κυβέρνησης αλλά και είναι αποδεκτή απο σύσσωμο τον συρφετό των ΜΜΕ (παρότι σε επιμέρους σημεία την πέφτουν στον Τσίπρα) αλλά και απο ολόκληρη την κομπανία της "δημοκρατικής" αντιπολίτευσης !!! Ποιά είναι αυτή η έκφραση ... ποιό είναι τελικά το επιχείρημα ?? Η κυβέρνηση Τσίπρα εκβιάστηκε να ψηφίσει μνημόνιο αλλά όμως ο λαός το ενέκρινε στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Με ένα σμπάρο ... πέντε-έξι τρυγόνια. Ο Τσίπρας τελικά δεν έκανε κωλοτούμπα, είπε κάτι υπερβολές με καλή και προπαντός αριστερή πρόθεση και κάτι ψεματάκια αλλά ο λαός του τα συγχώρεσε ... ο λαός διάλεξε τον Τσίπρα να εφαρμόσει το μνημόνιο ... η αντιπολίτευση έσωσε μεγαλόψυχα την χώρα το καλοκαίρι και τώρα που οι σφιγκτήρες της κυβέρνησης συσπώνται μοστράρει σαν ο πιό ικανός εφαρμογέας, κανένας στην αντιπολίτευση δεν αμφισβητεί την υπογραφή του Τσίπρα αλλά κλαίγονται κατόπιν εορτής για τους όρους που του έδωσαν εξουσιοδότηση να υπογράψει (εχει ξεχαστεί οριστικά εκείνη η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών μετά το μερκελοτσιπροδημοψήφισμα) ... οι ευρωπαίοι τρίβουν τα χέρια τους ... τα φασισταριά αλωνίζουν ελεύθερα (όλα πιά) ... τα ΜΜΕ ψάχνουν και πάλι μιά μεγαλοψυχία ενότητας για το καλό της πατρίδας σαν εκείνη του καλοκαιριού ... και ο λαός μισοπνιγμένος σκέφτεται πως έτσι είναι η δημοκρατία.
             Εκανε πολύ καλά και σοφά η Αλέκα ... και τους τα είπε ένα χεράκι χτές στην Βουλή. Αυτό κύριοι το επιχείρημα είναι ... αυταρχικό και ολοκληρωτικό. Γιατί ?? Γιατί η κυβέρνηση σήμερα αντιμετωπίζει δύο προβλήματα. Πρώτα αντιμετωπίζει τα τμήματα εκείνα του κεφαλαίου (απο εφοπλιστές, ξενοδοχειάδες, φαρμακοβιομήχανους κλπ κλπ) που την στήριξαν για να φέρει το μνημόνιο ... χωρίς λαικές αντιδράσεις και δεύτερο το τμήμα του λαού που εξαπάτησε μαζί με εκείνο που δεν τους ψήφισε αλλά τώρα αγωνίζεται. Και στα @ρxίdi@ μας εμάς τα παράπονα που έχει το κεφάλαιο απο τον Τσίπρα και αυτός απο το κεφάλαιο. Αυτοί έχουν τρόπους να κάνουν την  δουλίτσα τους και να τα βρούνε. Αλλά ρε μέγιστε αριστερέ ηγέτη ... να λές στον λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί πως είναι υποκινούμενος και θέλει να ρίξει την κυβερνησή σου ... είναι σα να λές πως ο ίδιος λαός στρέφεται ενάντια στην "δημοκρατία" ... επειδή τώρα μετάνοιωσε που σε ψήφισε σαν μαλάκας και αποφάσισε να διεκδικήσει. Στην "δημοκρατία τους" δεν χωράει το μετάνοιωμα. Και κάτι ακόμα πολύ πιό πούστικο. Οτι προβλήματα δημιουργεί τώρα στον Τσίπρα το κεφάλαιο που τον στήριζε (προσοχή οχι εκείνο που τον πολέμαγε επειδή υπάρχει προφανώς και τέτοιο) ... εκείνος τα πετάει στο κεφάλι του λαού που αγωνίζεται. Οποιος απο τον λαό το δέχεται σαν επιχείρημα ... αυτόματα αναιρεί κάθε σκέψη διεκδίκησης και αγώνα και πρέπει να περιμένει τις επόμενες εκλογές. Ετσι δεν λέει η "δημοκρατία" ??? Οποιος απο τον λαό το δέχεται σαν επιχείρημα ... αυτόματα βάζει την διεκδικησή του ... απέναντι και αντίθετη στην "δημοκρατία" !!! Να πως η επιδέξια χρήση της "δημοκρατίας" ... καταλήγει σε χυδαίο αυταρχισμό.  Απο τον σοσιαλισμό ξεκίνησαν και κοντεύουν να φτάσουν ...

   ►►  Η "δημοκρατία" τελικά δεν έχει αδιέξοδα. Βρίσκει πάντα λύσεις !!! Ο πρωθυπουργός εκτός απο το βασικό και ελεεινό επιχείρημα που αναλύσαμε ... έχει και δεύτερο που νομίζει πως είναι ισχυρό. Να περάσουν τα μέτρα, να τελειώσει η αξιολόγηση για να κάνουμε ρύθμιση του χρέους που θα φέρει την ανάπτυξη !!! Τρομερό. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο σε αυτό το σημείο να αποδειχθεί το αντικειμενικό αδιέξοδο του επιχειρήματος. Η κατάσταση βγάζει μάτια πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει ... αλλά και να "βγαίνει" ... απαιτεί την παραπέρα απαξίωση και καταστροφή της εργασίας αφού είναι πασιφανές πως τελικά και η ρύθμιση του χρέους εαν έρθει και όταν έρθει ... θα συνοδεύεται απο το τέταρτο μνημόνιο που θα φιλοδοξεί να εφαρμόσει οτι δεν κατάφεραν τα τρία προηγούμενα. 

             Ας συνδέσουμε τώρα τα δυό βασικά επιχειρήματα του Τσίπρα στα οποία συμφωνεί απόλυτα ολόκληρο το ευρώδουλο πολιτικό τόξο και οι γνωστοί λοιποί μηχανισμοί ... Ο λαός ψήφισε euro και μνημόνιο για να πετύχει το "εθνος" την ρύθμιση του χρέους με τους εταίρους ... με διαδικασίες και τρόπους που θα βρεί η "δημοκρατία". Είπαμε ... αυτή η "δημοκρατία" που δεν περιέχει τους λαϊκούς αγώνες επειδή ... τους θεωρεί αντίθετους στην "δημοκρατία". Σήμερα πρωί-πρωί ... κελάηδησε ... ένας άλλος λαγός ... ένας λαγός που δεν μαδάει. Ενας πιό σίκ, καθόλα "δημοκρατικός" αλλά και ραφινάτος λαγός. Ο πολύς κύριος Χατζηνικολάου και η καρδερίνα "Αγορά" ... Οι δανειστές απαιτούν επικύρωση της συμφωνίας με 180 ψήφους απο τη Βουλή ... για την ρύθμιση του χρέους που θα συνοδεύεται από πακέτο νέων σκληρών μέτρων !!!  
             Βλέπετε εσείς να ... μην λειτουργεί η "δημοκρατία" ??
               
                       
                  
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ