11 Μαΐ 2016

Πυρήνες των ΜΑΤ που δρούσαν συντεταγμένα και μετά τη διάλυσή τους απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, εξάρθρωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 Πυρήνες των ΜΑΤ που δρούσαν συντεταγμένα και μετά τη διάλυσή τους απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, εξάρθρωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Έκπληξη, αλλά και αποτροπιασμό προκάλεσε η αποκάλυψη πώς τον τελευταίο χρόνο, οργανωμένες ομάδες της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης εξακολουθούσαν να δρουν συντεταγμένα και σε πλήρη αρμονία με την ΕΛ.ΑΣ. παρά τη θρυλούμενη διάλυσή τους, την οποία και είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2012.

Όπως αποκαλύπτουν καλά πληροφορημένες πηγές του «Κουλουριού», οι παράτυποι αυτοί πυρήνες των ΜΑΤ δρούσαν ανενόχλητοι κυριολεκτικά κάτω απ΄τη μύτη της κυβέρνησης, δίνοντας το «παρών» για να επιβάλλουν την τάξη σε πλήθος συγκεντρώσεων, πορειών και αθλητικών αναμετρήσεων, παρά τις σαφέστατες διακηρύξεις σχετικά με την παύση της λειτουργίας τους.

Το τελευταίο διάστημα, οι ψίθυροι σχετικά με τη δράση των ομάδων αυτών, οι οποίες δρούσαν συντεταγμένα με απόλυτη πειθαρχία και στρατηγική, είχαν φτάσει μέχρι και τον ίδιο το πρωθυπουργό, ο οποίος διέταξε την διεξαγωγή σχετικής έρευνας. Το πόρισμα αυτής, επιβεβαίωσε τις φήμες κι έτσι διεξήχθη τεράστια αστυνομική επιχείρηση υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που οδήγησε στην πλήρη εξάρθρωση των πυρήνων.

«Έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ και αναζητούνται οι υπαίτιοι για αυτό το φιάσκο. Απορώ πώς γίνεται να μην είχε αντιληφθεί κανείς τη δράση των ΜΑΤ.
Βέβαια ο επαγγελματισμός κι η ακρίβεια της δράσης των ανδρών της ομάδας προσφέρει ένα μικρό ελαφρυντικό. Είχαμε να κάνουμε με πραγματικούς αντάρτες μέσα στην ίδια μας την πόλη, οι οποίοι έφεραν κράνη, ασπίδες κι όλο τον εξοπλισμό της μονάδας αυτής. Πραγματικά αξιοσημείωτο», σχολίασε ο αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Τόσκας.

Τέλος, σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, ερωτώμενοι αν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να μην τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις, τόνισαν πως «αποκλείεται, κάτι τέτοιο θα ήταν πρωτόγνωρο».
Πηγή: Το κουλούρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ