6 Σεπ 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΩΡΑΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΩΡΑΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Να τσακίσουμε τη βαρβαρότητα
Στην εξαθλίωση, σε τραγικές και απαράδεκτες καταστάσεις οδηγεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους η πολιτική της συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών και υπηρεσιών Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής από τις κυβερνήσεις . Οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία συνθλίβονται απ' την πολιτική των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, των ιδιωτικοποιήσεων σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή, απ' το χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων, την αυξανόμενη ανεργία. Η ευθύνη και το βάρος για τη φροντίδα, την Υγεία, την εκπαίδευση, την αποκατάσταση των αναπήρων βαραίνουν την ίδια την οικογένεια, που έτσι κι αλλιώς έχει «γονατίσει» απ' την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, απ' την ανυπαρξία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας - Παιδείας - Ειδικής Αγωγής, ολοκληρωμένης πολιτικής πρόληψης της αναπηρίας, απαγόρευσης της επιχειρηματικής δράσης σ' αυτούς τους ευαίσθητους τομείς.
Ταυτόχρονα με την καθολική επίθεση στα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, που εξοβελίζει τις ανάγκες τους αλλά και τις δυνατότητες στήριξής τους, βρίσκεται σε εξέλιξη και ολομέτωπη επίθεση στις ελάχιστες εναπομείνασες δημόσιες δομές και υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής. Δεκάδες ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν και φέτος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Εκτός εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής εξακολουθούν να βρίσκονται 185.000 παιδιά με αναπηρίες, ενώ οι ελάχιστες μπροστά στις ανάγκες Σχολές και Κέντρα Ειδικής Αγωγής υποχρηματοδοτούνται, απολύεται το προσωπικό τους και οδηγούνται στην υπολειτουργία και τη διάλυση. Πληθαίνουν οι απολύσεις στα ιδρύματα Ειδικής Αγωγής και στην Πρόνοια, ενώ υπολογίζονται σε 4.500 πανελλαδικά οι εργαζόμενοι σ' αυτούς τους χώρους που είναι για έξι, εφτά ή και δέκα μήνες απλήρωτοι.
Ενδεικτική είναι η επίθεση που δέχονται οι δύο δημόσιες Σχολές για τυφλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Σχολή Τυφλών «Ο Ηλιος», η μοναδική που λειτουργεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο οριστικού κλεισίματος. Οι εργαζόμενοί της είναι απλήρωτοι δέκα μήνες, ενώ χρωστά 1,5 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Αντίστοιχα, η κυβέρνηση έκλεισε την κάνουλα της χρηματοδότησης στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, που «πνίγεται» απ' τα χρέη, οδηγείται στη συρρίκνωση, ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη κύμα απολύσεων εργαζομένων σε νευραλγικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση των τυφλών παιδιών.
Στην ίδια βάρβαρη πραγματικότητα ζουν και οι συνταξιούχοι, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να «μαδήσει» το νήμα της ζωής τους αφού έφτασε να τους τηλεφωνεί και με κυνικό τρόπο να τους ρωτά αν ζουν ή πέθαναν προκειμένου να συνεχίσει να τους πληρώνει τη σύνταξη. Αδίσταχτη η πρωτοφανής αυτή κυβερνητική λαιμητόμος για τους απόμαχους στη ζωή, που αφού με τον ιδρώτα τους πλούτισαν τους μεγαλοεπιχειρηματίες τώρα φροντίζουν να τους στείλουν στον καιάδα μια ώρα αρχύτερα, προκειμένου να γλιτώσει ο κρατικός προϋπολογισμός το βάρος μιας σύνταξης πείνας. Πρωτοφανές, ίσως και μακάβριο, θα σκεφτεί κανείς, αλλά αυτή είναι η σαπίλα του συστήματος που πατά επί πτωμάτων για να επιβιώνει. «Ο θάνατός μας η ζωή του».
Οι εργαζόμενοι, οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους, οι συνταξιούχοι, όλος ο λαός, να δυναμώσουν τον αγώνα απέναντι στη βάρβαρη επίθεση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της πολιτικής που καρατομεί τα δικαιώματά τους.
              ΚΑΛΕΣΜΑ
Καλουμε σε πλατια συσκεψη τη ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Σεπτεμβρη Και ωρα 9.30 πμ  στο εργατικο κεντρο Κερκυρας
Για δημιουργια νομαρχιακου συλλογου  ατομων με προβληματα ορασης στη ΚΕΡΚΥΡΑ
Για την Επ.Πρωτ.
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ 2661048927
ΑΝΘΗΣ Φ 6979408195


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ