23 Σεπ 2016

Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων

Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων


Τα δόντια τους στους εργαζόμενους δείχνουν εργοδοσία και κυβέρνηση, υλοποιώντας το σχεδιασμό για αλλαγή προς το χειρότερο του συνδικαλιστικού νόμου. Αυτό κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», ενόψει της κινητοποίησης που διοργανώνουν σήμερα δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις 9 π.μ., έξω από τα δικαστήρια του Βόλου. Την ώρα εκείνη είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί η αγωγή της απολυμένης από την εταιρεία ΒΕΜΕΚΕΠ συνδικαλίστριας Χρυσούλας Τασολάμπρου.
Η συνδικαλίστρια, που είναι μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ στο ΕΚΒ και στην ΠΟΕΜ, απολύθηκε στις 31 Μάρτη εξαιτίας της αγωνιστικής της δράσης, καθώς πρωτοστατούσε στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία, στις απολύσεις, στην εργασία με «μπλοκάκι» και η απόλυσή της εντάσσεται στο σχεδιασμό για αλλαγή προς το χειρότερο του συνδικαλιστικού νόμου.
Επίσης, συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 11 π.μ. (κτίριο 2), οργανώνει σήμερα το ΣΕΤΗΠ, ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη που υφίσταται ο πρόεδρος του Συνδικάτου και ένας πρώην εργαζόμενος στη «Newsphone» για τη συμμετοχή τους, μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου, σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενάντια στις απολύσεις που έκανε το 2011 η συγκεκριμένη εταιρεία. Η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, σε μια χρονική περίοδο που δεν είναι καθόλου τυχαία.
Τέλος, ενάντια στο επιχειρησιακό σωματείο, με αγωγή που πρόκειται να εκδικαστεί στις 29 Σεπτέμβρη, έχει στραφεί η εργοδοσία στην επιχείρηση «Forthnet - Netmed». Με την κίνηση αυτή επιχειρεί να παρέμβει με τρόπο απροκάλυπτο στην ίδια τη λειτουργία της συνδικαλιστικής οργάνωσης, καθώς απαιτεί να χάσουν την ιδιότητά τους ως μέλη του ΔΣ οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ως «ενοικιαζόμενοι» από τρίτες εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ