15 Οκτ 2016

ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 17 Οκτώβρη (Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα) -- Κάλεσμα συμμετοχής από Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (προσυγκέντρωση 17.30 Πλ. Κάνιγγος)

 ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια των συνδικάτων στις 17 Οκτώβρη (Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα) -- Κάλεσμα συμμετοχής από Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (προσυγκέντρωση 17.30 Πλ. Κάνιγγος)

Κάλεσμα στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος απευθύνει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει:
«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις αποφάσεις από τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία που μέχρι σήμερα έχουν φτάσει τις 436 και απαιτούν: Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κάλυψη των απωλειών. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Καλούμε τις μέρες, τις ώρες που απομένουν, το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Απαιτούμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μη ζήσουμε σα δούλοι.
Τα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνυπογράφουν το κάλεσμα αποτυπώθηκαν σε πρόταση νόμου και θα κατατεθούν στη Βουλή σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι διεκδικήσεις μας, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Το αίτημα "κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ", η μάχη για αυξήσεις στους μισθούς, για διεκδικήσεις με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, η αναπλήρωση των απωλειών από τα συνεχή πλήγματα που έχουμε δεχθεί, πρέπει να παραμείνουν σε πρώτο πλάνο, να δυναμώσουν.
Η κυβέρνηση προετοιμάζει τον νέο γύρο επίθεσης με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα, και τις επιταγές του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης. Το πρόσφατο άθλιο "πόρισμα των σοφών", που δημιουργεί τη γενιά του υποκατώτερου μισθού, κάτω και από τον άθλιο μισθό των 586 και 511 ευρώ, εντείνει την άγρια εκμετάλλευση στους όρους αμοιβής, ισοπεδώνει τους ήδη άθλιους νομοθετημένους μισθούς, τραβώντας προς τα κάτω το μέσο μισθό.
Οι "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι βαριές αλυσίδες στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σύγχρονοι όροι σκλαβιάς, δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την ανάπτυξη που τάζει η κυβέρνηση και είναι για τα κέρδη λίγων πλουτοκρατών ούτε από τη φιλευσπλαχνία των εργοδοτών που δεν υπάρχει. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες που βρίσκονται στη ΓΣΕΕ και σε άλλες Ομοσπονδίες και Συνδικάτα. Ολους τους προηγούμενους μήνες ήταν μαζί με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους, έβγαζαν κοινές ανακοινώσεις με τους βιομηχάνους και τον ψαλιδοχέρη υπουργό Κατρούγκαλο.
Οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΕ της ΓΣΕΕ, μπροστά σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας που εξελίσσεται με νέους φόρους, πλειστηριασμούς κατοικιών, επίθεση στους μισθούς, αλλά και με βάση τον νέο γύρο επίθεσης που σχεδιάζεται (ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, χτύπημα στην απεργία), πρότειναν πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Νοέμβρη, μεταφέροντας το κάλεσμα εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αυτήν την πρόταση απέρριψαν οι άλλες δυνάμεις, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συνεδριάσεις ΔΣ, να συζητήσουν στους χώρους δουλειάς, για την ανάγκη να δυναμώσει σε όλους τους κλάδους το κλίμα σύγκρουσης, μαχητικής δράσης, αγωνιστικής κλιμάκωσης. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις κατασκευές, αυτοαπασχολούμενοι, και άνεργοι,
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17  ΟΚΤΩΒΡΗ
Συνάδελφοι,
Η πρόταση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσε μια αγωνιστική διέξοδο και ένα περιεχόμενο δράσης απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.
Πάνω από 400 πρωτοβάθμια σωματεία, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει αποφάσεις απαιτώντας την επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Στις 17 Οκτώβρη δίνουμε συνέχεια με Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα συμμετέχουμε στο μεγάλο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 6:30 μ.μ., για να καταθέσουμε το σχέδιο νόμου, που συνυπογράψαμε 400 και πλέον πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε όλα τα κόμματα της βουλής εκτός της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε τα συνδικάτα της δύναμης της Ομοσπονδίας, τους Οικοδόμους, με ακόμα μεγαλύτερη ορμή να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις, να ανοίξουμε τη συζήτηση για την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων ώστε να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, να διεκδικήσουμε την κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που ψήφισε η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμβάσεις με βάση τις ανάγκες μας, ανάκτηση των απωλειών.
Ο δρόμος της ανάκαμψης της οικονομίας, της ανταγωνιστικότητας, που ευαγγελίζονται σημερινοί και προηγούμενοι, θα περάσει πάνω από τα αποκαΐδια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι του κλάδου όσο και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα με τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι τελειώνουν οι θυσίες.
Στο επίπεδο της οικονομίας, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και προ κρίσης, αλλά και μέσα στην κρίση, έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Η μαζική ανεργία, οι μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με τα ωράρια λάστιχα, τα κουτσουρεμένα μεροκάματα, η ανασφάλιστη εργασία δεν είναι προσωρινά φαινόμενα.
Ο κλάδος αυτό το βιώνει από πρώτο χέρι. Η ανεργία έχει φτάσει το 90%! Η κατάργηση των ΣΣΕ έφερε τεράστια κέρδη στις κατασκευαστικές εταιρίες και στους οικοδόμους μεροκάματα 25-30 ευρώ και ωράριο από «ήλιο σε ήλιο». Στο όριο συνταξιοδότησης μας πρόσθεσαν 2 χρόνια και συντάξεις πείνας.
Σχεδιάζουν την ακόμη παραπέρα μείωση μισθών και ημερομισθίων, την απελευθέρωση των απολύσεων, να μπορούν οι εργοδότες να προχωρούν χωρίς κανένα εμπόδιο σε ομαδικές απολύσεις χωρίς περιορισμούς. Ετοιμάζουν αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων, στη συνδικαλιστική δράση. Θέλουν να δυσκολέψουν την οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα για να περνούν ανεμπόδιστα και χωρίς αναταράξεις τα βάρβαρα μέτρα ώστε να διαιωνίζεται η εξουσία τους.
Συνάδελφοι,
Τίποτα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς ρήξεις και συγκρούσεις με το κεφάλαιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ό,τι έχει κερδίσει η εργατική τάξη το έχει κερδίσει με αγώνες και αίμα, δε μας χάρισε κανείς τίποτα.
Ο κλάδος μας τις όποιες καταχτήσεις είχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων. Στη ζωή όμως επιβεβαιώθηκε ότι στον καπιταλισμό τίποτα δεν είναι σίγουρο. Το κεφάλαιο παλεύει με κάθε τρόπο να πάρει πίσω ό,τι παραχώρησε κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος. Γι΄ αυτό η εργατική τάξη πρέπει να σκεφτεί πιο βαθιά, για πιο αποτελεσματικό αγώνα, που θα συνδέει την καθημερινή πάλη με τον αγώνα για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
Συνάδελφοι,
Εμείς δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την κρίση του συστήματος. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλο-εργοδοσία. Η δική μας ευθύνη είναι να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να συμμετέχουμε στον οργανωμένο αγώνα.
Η αντεργατική λαίλαπα μπορεί να ανατραπεί με οργανωμένη μαζική δράση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Όλοι στον αγώνα για:
ü    Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
ü    Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
ü    Κάλυψη των απωλειών
ü    Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
                                                                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
                                                                                                       ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, τους άνεργους, μαζί με τις οικογένειές τους, να πάρουν μαζικά μέρος στη προσυγκέντρωση τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη,  στην Πλατεία Κάνιγγος, στις 5:30 μ.μ., η οποία θα καταλήξει με πορεία στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία, όπου αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει στα κόμματα της Βουλής, εκτός της Χρυσής Αυγής, το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ.
Όλοι στον αγώνα για:
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Κάλυψη των απωλειών
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ