11 Οκτ 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Πολλά τα ερωτήματα για την «υπόθεση βιασμών»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πολλά τα ερωτήματα για την «υπόθεση βιασμών»


Από διάφορες αποφάσεις που βγαίνουν από το δικαστήριο της Κολονίας, στη Γερμανία, σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των καταγγελιών γυναικών ότι «βιάστηκαν και παρενοχλήθηκαν από μετανάστες και πρόσφυγες» την φετινή Πρωτοχρονιά στη διάρκεια των γιορτασμών, αποδεικνύεται ότι η όλη υπόθεση εξακολουθεί να έχει πολλά ερωτήματα, αν δεν στήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Σε αυτήν την κατεύθυνση, λειτούργησε ουσιαστικά, συμβάλλοντας να φουντώνουν ακροδεξιές, ρατσιστικές δυνάμεις που προϋπήρχαν όπως το «κίνημα» ενάντια στην «εξισλαμοποίηση της Δύσης» PEGIDA, η λεγόμενη «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD). Επίσης, συνέβαλε ώστε η γερμανική κυβέρνηση των Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών να κλείσει κι άλλο τη «στρόφιγγα» στη ροή προσφύγων.
Ας δούμε όμως τα στοιχεία: Από τις πρώτες 19 μηνύσεις που έφτασαν στο δικαστήριο - θυμίζουμε ότι στην Κολονία και ορισμένες άλλες πόλεις είχε δημιουργηθεί μια υστερία, με τις μηνύσεις να φτάνουν κάπου στις 1.200 - μόνο για μία περίπτωση υπήρξε καταδίκη για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ οι υπόλοιπες ήταν περιπτώσεις κλοπής. Οι φερόμενοι δράστες ήταν Αλγερινοί, Μαροκινοί, ένας Λίβυος, ένας Τυνήσιος και ένας Ιρακινός με ηλικίες από 16 έως 35 ετών. Ενας κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι ποινές που επεβλήθησαν στους υπόλοιπους κυμαίνονται μεταξύ χρηματικών προστίμων και κάθειρξη με αναστολή. Μόνο στην περίπτωση της καταδίκης για σεξουαλική παρενόχληση η ποινή είναι κάθειρξη χωρίς αναστολή.
Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, να θυμηθούμε ότι μετά τους υποτιθέμενους βιασμούς, σε μια συγκυρία όπου κατέφθαναν στην Ευρώπη τα καραβάνια των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική βαρβαρότητα στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και τη Βόρεια Αφρική, ακολούθησε αύξηση των κρουσμάτων βίας και ξυλοδαρμών ξένων, από τις λεγόμενες «πρωτοβουλίες πολιτών», τους «περιπάτους στην πόλη», που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «τάγματα εφόδου» όπως αυτά της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας.
Χτες, επίσης, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μετά από καταδίωξη 48 ωρών, τον 22χρονο Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ που φέρεται να ετοίμαζε επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους». Ο άνδρας αυτός είχε αποφύγει νωρίτερα τη σύλληψη στο διαμέρισμά του στη Λιψία, όπου η αστυνομία δηλώνει ότι βρέθηκαν εκρηκτικά, στη συνέχεια κατέφυγε σε άλλο σπίτι συμπατριώτη του, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και συνελήφθη. Ο 22χρονος είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ