13 Οκτ 2016

Χοντρά εκτεθειμένοι!

Χοντρά εκτεθειμένοι!

Οταν κάθε μέρα που περνά ξεσκεπάζεται όλο και πιο πολύ ο ρόλος τους, η συμβολή τους στην προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από τον πραγματικό αντίπαλο, λογικό είναι να καταφεύγουν σε χοντροκομμένα ψέματα ενάντια στο ΚΚΕ.

Ο λόγος για την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και τον πρόεδρό της, ο οποίος μιλώντας σε εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ με την «Αλουμίνιον της Ελλάδος» του ομίλου Μυτιληναίου, έφτασε στο σημείο να εγκαλέσει το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη», γιατί τάχα δεν ασχολήθηκαν με αυτήν... Επιχειρώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και βολικούς συνειρμούς, ισχυρίστηκε ότι «...ούτε ο "Ριζοσπάστης" δεν έγραψε για την συμφωνία αυτή...».

Θα συνιστούσαμε στον κύριο Αδαμίδη, την επόμενη φορά, πριν μιλήσει για το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη», να ψάχνεται καλύτερα για να μην εκτίθεται. Μόλις το περασμένο Σάββατο 8/10, το πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη», αλλά και αναλυτικό άρθρο στο «σαλόνι» της εφημερίδας αναδείκνυαν αυτό ακριβώς το θέμα, τονίζοντας ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση και η ΔΕΗ προχωρούν σε προνομιακές συμβάσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και σε άλλες κινήσεις για τη μείωση του λεγόμενου «ενεργειακού κόστους» τους, φορτώνουν βαρύ τίμημα στα λαϊκά νοικοκυριά! Καλό θα ήταν, επίσης, πριν βιαστεί να πετάξει λάσπη για το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη», να εξηγήσει στους εργαζόμενους πού και γιατί ήταν κρυμμένη η συνδικαλιστική πλειοψηφία που εκπροσωπεί όταν η ΔΕΗ έμπαινε στο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων πριν από λίγες μέρες... Γιατί η ΓΕΝΟΠ αρκέστηκε σε μερικές μόνο «καταγγελτικές» ανακοινώσεις για την τιμή των όπλων και τίποτα παραπάνω για να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι.


Απόλυτα εξηγήσιμη στάση, βέβαια, αν θυμηθούμε ότι στο τελευταίο της συνέδριο (37ο), που έγινε πριν από μόλις έξι μήνες, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αναγνώριζε ότι το μέλλον των εργαζομένων συνδέεται με την ανάπτυξη της οικονομίας, προφανώς την καπιταλιστική, που περιλαμβάνει και την «απελευθέρωση» της Ενέργειας. Για την τελευταία, μάλιστα, αναζητούσε «λύση συμβατή με τις οδηγίες της ΕΕ», δηλαδή ό,τι ακριβώς υλοποιείται από τις κυβερνήσεις στον τομέα της Ενέργειας τα τελευταία χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα το ηλεκτρικό ρεύμα να γίνεται πανάκριβο για τα λαϊκά νοικοκυριά και πάμφθηνο για τους βιομηχάνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ