14 Οκτ 2016

ΥΕΜΕΝΗ Πυραυλική επίθεση Αμερικανών

ΥΕΜΕΝΗ
Πυραυλική επίθεση Αμερικανών
Το Ιράν στέλνει πλοία στην περιοχή



Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ βομβαρδίζουν την Υεμένη, σκορπώντας καθημερινά το θάνατο
Copyright 2016 The Associated
Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ βομβαρδίζουν την Υεμένη, σκορπώντας καθημερινά το θάνατο
ΣΑΝΑΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--
Δύο πολεμικά πλοία στον Κόλπο του Αντεν, ανοικτά της Υεμένης, έστειλε χτες το ιρανικό πολεμικό ναυτικό σε μια προσπάθεια να «υπενθυμίσει» στις ΗΠΑ τη στρατιωτική παρουσία του στην περιοχή, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων τύπου «Τόμαχοκ» από το αμερικανικό αντιτορπιλικό πλοίο USS Nitze σε θέσεις ραντάρ στο έδαφος της βόρειας Υεμένης στις 4.00 π.μ. (τοπική ώρα). Ως πρόσχημα οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την εκτόξευση πυραύλων κοντά στο αμερικανικό σκάφος USS MASON που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα ανοικτά της Υεμένης την Κυριακή και την Τετάρτη.
Τις εκτοξεύσεις πυραύλων αρνήθηκαν οι Σιίτες Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για αμερικανική φάρσα που επιδιώκει την απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή αμέσως μετά την αποτυχία της Σαουδικής Αραβίας».
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την πυραυλική επίθεση, λέγοντας ότι κατέστρεψαν τρεις θέσεις επίγειων ραντάρ στην περιοχή Ρας Ισα της επαρχίας Μούκχα της Βόρειας Υεμένης, με εντολή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έπειτα από σύσταση του υπουργού Αμυνας, Αστον Κάρτερ, και του επιτελάρχη στρατηγού, Τζόζεφ Ντάνφορντ.
«Τα περιορισμένα αυτά πλήγματα νόμιμης άμυνας διεξήχθησαν για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, τα πλοία μας και την ελευθερία ναυσιπλοΐας μας σε αυτή τη σημαντική θαλάσσια οδό», δήλωσε ο Πίτερ Κουκ εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ