15 Νοε 2016

Να απαγορεύσουμε την απαγόρευση!


Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.
Αν είχατε κάποιους λόγους για να διαδηλώσετε κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα, από σήμερα το απόγευμα έχετε έναν ακόμη, τόσο ισχυρό, που καταρρίπτει κάθε επιφύλαξη. Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας (διαβάστε εδώ), κατά τη διάρκεια της παραμονής του προέδρου των ΗΠΑ, είναι από μόνος του ένας λόγος για τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Για να απαγορεύσουμε την απαγόρευση!
Η κυβέρνηση, με την απόφαση της να κηρύξει την πόλη σε κατάσταση πολιορκίας, για να δώσει τα διαπιστευτήρια της στους Αμερικανούς «φίλους», κόβει τις σχέσεις της με τη δημοκρατία και πολύ περισσότερο με την Αριστερά, υπό οποιαδήποτε εκδοχή.
Αλήθεια, σε τι διαφέρει (πλέον) η σημερινή κυβέρνηση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ή της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που εγκαταλείπει και το φύλλο συκής, της δημοκρατικότητας, με το οποίο κάλυπτε τη γύμνια της και την πλήρη ταύτιση της.
Κανένας, μα κανένας, λόγος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Το δικαίωμα αυτό δεν είναι «α λα καρτ», άλλοτε να το επιτρέπουμε και άλλοτε να το απαγορεύουμε.
Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι το έχεις, ή δεν το έχεις. Και η κυβέρνηση οφείλει, όχι μόνο να το προστατεύει, αλλά και να παρέχει όλους τους όρους για την άσκηση του.
Εν προκειμένω, αν ο λόγος της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων έχει να κάνει με τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, έχουμε ένα λόγο ακόμα για να χαρακτηρίσουμε την απόφαση, κατάπτυστη. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση, ευθέως και χωρίς περιστροφές, θέτει στην κοινωνία το δίλημμα: «Ασφάλεια, ή δικαιώματα;». Και η ίδια απαντάει: «Ασφάλεια!».
Δεν χρειάζεται να πούμε που οδήγησε τον κόσμο αυτό το δίλημμα, απ τη στιγμή που διατυπώθηκε για πρώτη φορά, την 11η Σεπτεμβρίου 2001, από την αμερικανική εξωτερική πολιτική, γνήσιος εκφραστής της οποίας είναι και ο πρόεδρος Ομπάμα.
ΠΑΜΕ: «…Μαζική απάντηση στην απαγόρευση»
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να δώσουν μαζική απάντηση στην απαγόρευση της διαδήλωσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενάντια στον πρόεδρο των ΗΠΑ, κύριο εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται αύριο στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά στην επίσκεψη του γερακιού του πολέμου. Στην Ελλάδα έρχεται για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για τον ελληνικό λαό καθώς και για τους άλλους λαούς της περιοχής.Καμία σχέση δεν έχει η επίσκεψη με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μονοπωλιακών ομίλων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τους υπηρετούν. Όλοι είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Υπηρετούν τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων και αυτές ικανοποιούνται με τη μείωση στα κατώτατα επίπεδα της τιμής της εργατικής δύναμης, με την περιστολή των όποιων δικαιωμάτων και ελευθεριών, με την ένταση της καταστολής. Η προβολή από την κυβέρνηση της βοήθειας δήθεν που μπορεί να υπάρξει, για το θέμα του χρέους, αποτελεί κοροϊδία και προκλητική δικαιολογία για τη στήριξη των πολεμικών σχεδιασμών στην περιοχή.Είναι μονόδρομος ο αγώνας των εργαζομένων, για τη ρήξη και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να μη χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αύριο 15 Νοέμβρη στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.
ΚΚΕ: Απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό
Σε ανακοίνωση για την κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης των διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση.Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα συνθήματα περί «δημοκρατίας» πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας. Για όλα αυτά άλλωστε έρχεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα.Ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πρέπει να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος και της νεολαίας, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ