12 Νοε 2016

Η θέση των φασιστοειδών ήταν και είναι στα σκουπίδια της ιστορίας - video

 Η θέση των φασιστοειδών ήταν και είναι στα σκουπίδια της ιστορίας - video

Αναδημοσίευση από  laikisispeirosiarg.blogspot.gr


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 H Λαϊκή Συσπείρωση  Άργους  καταγγέλει  την  προσπάθεια φίμωσης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους ,καθώς και το φασιστικού τύπου παραλήρημα   από Δημοτικούς Συμβoύλους της πλειοψηφίας.
Συγκεκριμένα,  ο πρόεδρος τoυ Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε την παρέμβαση  του  δημοτικού συμβούλου Γεώργιου Θεοδοσίου,  όταν επιχείρησε  να  πληροφορήσει και να ζητήσει την τοποθέτηση  των παρόντων μελών του Δ.Σ. , για όσα  ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών και πρόεδρος της ΚΕΔ   είπε σε  δημόσια τοποθέτηση του, όταν ανάμεσα σε άλλα, αποκάλεσε «φονιάδες και δολοφόνους»  τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια  δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του επιτέθηκαν φραστικά  λέγοντας  «είσαστε φονιάδες».  Προκλητική φραστική επίθεση  δέχτηκαν  και  παρεβρισκόμενα μέλη της Λαικής Συσπείρωσης.
Είναι πρόκληση απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που σκοτώθηκαν από τους ναζί, τους φασίστες και τους ντόπιους συνεργάτες τους κατά τη διάρκεια της κατοχής, να αποκαλούνται «δολοφόνοι  και φονιάδες» από τους απογόνους των  ταγματασφαλιτών, αυτοί που έδωσαν το αίμα τους για τη λευτεριά του τόπου.
Είναι πρόκληση στη μνήμη  των εκτελεσμένων  πατριωτών , η στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  ο οποίος ανέχτηκε το χρυσαυγίτικου τύπου παραλήρημα των δημοτικών συμβούλων.
Είναι πρόκληση η στάση του Δημάρχου, οποίος κυριολεκτικά κρύφτηκε πίσω από τις διαδικασίες και δε θέλησε να πάρει την ευθύνη των λόγων του, να απαντήσει και να δεχτεί την κριτική του Δημοτικού Συμβουλίου , τη στιγμή που ο λαός του Δήμου καταδίκασε όσα  είπε για τους αγωνιστές του ΕΑΜ –ΕλΑΣ, αλλά και του κομμουνιστές και τους ΚΝίτες στη συνέχεια.
Αυτό που δεν εννοούν να καταλάβουν τα διάφορα φασιστοειδή, είναι ότι η ιστορία δεν αλλάζει, ούτε παραχαράζεται όσες προσπάθειες και να κάνουν. Ο ρόλος τους τότε  ως συνεργάτες των Γερμανών , τώρα ως μακρύ, βρώμικο χέρι του συστήματος  είναι γνωστός και καταγραμμένος. Η θέση τους ήταν και είναι στα σκουπίδια της ιστορίας.

Η απομόνωση του φασισμού πρέπει να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και του λαού. Οι φορείς τους έχουν ευθύνη να πάρουν θέση ενάντιά του, να μην του αφήσουν κανένα περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαρτχάιντ κανονικά και με το νόμο ετοιμάζεται να νομοθετήσει το Ισραήλ

. Κατιούσα Τη θεσμοθέτηση πλήρους διαχωρισμού αραβικών και εβραϊκών κοινοτήτων σχεδιάζει η κυβέρνησ...

TOP READ