10 Ιαν 2017

Η αστυνομία του Παρισιού κατάσχει τις κουβέρτες των προσφύγων

    Εκατοντάδες μετανάστες αναγκάζονται να κοιμούνται στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας επειδή το μοναδικό κέντρο υποδοχής στο Παρίσι είναι κατάμεστο. Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση, Γιατροί του Κόσμου, η αστυνομία «παρενοχλεί τους μετανάστες κατάσχοντας τις κουβέρτες τους, ενίοτε και με τη χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει».

Στη διάρκεια μιας εβδομάδας οκτώ πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα ιατρεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε κατάσταση υποθερμίας. Καταγγέλλοντας «απαράδεκτες πρακτικές» που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εγκαλούν την αστυνομία για μια μάταιη προσπάθεια να αποκρύψει τους πρόσφυγες από την κοινή θέα.

Ωστόσο, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπρούν Λε Ρου, έσπευσε να υπερασπιστεί την αστυνομία, ζητώντας «να τερματιστεί το εθνικό σπορ της αμφισβήτησης» της δουλειάς της αστυνομίας.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση συμπατοπλεγμάτων και σιδερένιων φραχτών σε διάφορους κεντρικούς υπαίθριους χώρους του Παρισιού. Σημειώνεται ότι πριν από δυο περίπου μήνες, 3000 μετανάστες είχαν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στην περιοχή Στάλινγκραντ του Παρισιού. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χώρου ενώ μετά απο αυτήν, οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας δεν επιθυμούν την επανεγκατάσταση των προσφύγων σε υπαίθριους χώρους.

AddThis Sharing Buttons

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ