8 Απρ 2017

Ποιοι δηλητηριάζουν τις Ενοπλες Δυνάμεις;

Ποιοι δηλητηριάζουν τις Ενοπλες Δυνάμεις;

Η εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα», την Πέμπτη 6 Απρίλη, δημοσίευσε ένα φασιστοειδές αντικομμουνιστικό άρθρο, με υπογραφή του επικεφαλής της «Ελλήνων Πολιτείας».
Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ορισμένες από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις - δελτία Τύπου της «Ελλήνων Πολιτείας» σε θέματα της επικαιρότητας, για να γίνει κατανοητό περί τίνος πρόκειται.
Σε δελτίο Τύπου, τον Ιούνη του 2016 αναφέρουν: «Η επιστροφή της τέως βασιλικής οικογένειας και η επάνοδός της στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι περισσότερο κοντά από ποτέ». Υποστήριξαν, επίσης, τη «δημιουργία του πρώτου "hot spot" για Ελληνες πολίτες, άστεγους και άπορους» στο Βοτανικό. Σημειώνουμε ότι από τους δεκαπέντε που η αστυνομία βρήκε στο συγκεκριμένο χώρο, συνέλαβε τους δέκα, διότι ήταν κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα που είχαν διαπράξει. Επίσης, στις 10 Νοέμβρη 2016 δήλωσαν ότι «η εκλογή Τραμπ θα δώσει οξυγόνο ζωής στην Πατρίδα μας».
Πρόκειται, λοιπόν, για άθλιους χουντοβασιλικούς φασίστες και μέσα από το άρθρο αυτό, με προκλητικότητα επιδίδονται σε ένα ακατάσχετο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, μιλούν για «παιδομάζωμα» και άλλα άθλια αντικομμουνιστικά κατασκευάσματα της εποχής της Φρειδερίκης και άλλων παρόμοιων. Της εποχής, δηλαδή, των διώξεων, των φυλακίσεων των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών.
Ο «αρθρογράφος» κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις υποψηφιότητες δύο απόστρατων, υποψήφιων με το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές το 2015. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τις υποψηφιότητες σαν «το πραγματικό "αυγό του φιδιού" στις Ενοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας!».
Καταρχάς το αυγό του φιδιού είναι όλοι αυτοί οι ναζί και οι χουντοφασίστες που προσπαθούν να δηλητηριάσουν το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ και να τους στρέψουν ενάντια στο λαό.
Η τοποθέτηση το 2015 του αείμνηστου και αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, πλοιάρχου ε.α. Αντώνη Κακαρά, την οποία παραθέτουμε, αποτελεί τιμή για το λαό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και αποστομωτική απάντηση στους χουντοβασιλικούς φασίστες.
Είπε τότε σε ομιλία του προλογίζοντας τους υποψήφιους:
«Κατ΄ αρχήν κάτι για τους συναδέλφους στρατιωτικούς. Υποστηρίζω το ΚΚΕ γιατί με την επιλογή του Υποναυάρχου I. Ντουνιαδάκη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α' Πειραιώς, τιμά και τα Μόνιμα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Υποστηρίζω όμως το ΚΚΕ, και γιατί εκτός που με καλύπτει συνειδησιακά και ιδεολογικά:
Το πολεμάνε οι λίγοι με τα τεράστια συμφέροντα και όσοι τους εκπροσωπούν, φανερά, κρυφά, πλάγια, υπόγεια, ύπουλα.
Δεν νόθευσε την ιστορία του, ιστορία προσφορών και αγώνα, δεν υπέστειλε τους στόχους του, δεν μεταλλάχτηκε υπηρετώντας άλλα συμφέροντα εκτός των εργαζομένων, των αδικούμενων, των κατατρεγμένων, δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη των μελών, των οπαδών και των υποστηρικτών του.
Τα μέλη και τα στελέχη του αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, αταλάντευτοι, ασυμπίεστοι, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοπροβολές. Για το συμφέρον του τόπου και του λαού (που είναι το ίδιο). Αρα μιλάμε για πατριώτες και το ΚΚΕ είναι Πατριωτικό Κόμμα.
Γιατί όταν διακηρύσσει πως παλεύει για αλλαγή, την εννοεί ουσιαστική, εκ βάθρων, άρα επαναστατική αλλαγή στη διαχείριση του πλούτου της χώρας, των μέσων παραγωγής, της δύναμης των εργαζομένων. Και δεν παίζει με τις λέξεις και τις έννοιές τους. Δεν σκαμπανεβάζει συνθήματα κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Δεν αλλάζει "ρούχα" επιδιώκοντας να σαγηνέψει και εγκλωβίσει τον απελπισμένο.
Βλέπω τις οργανώσεις του να συμπαρίστανται και να βοηθάνε ουσιαστικά στην ανάγκη του άνεργου, του ανήμπορου, του θύματος των πολέμων, του πρόσφυγα. Τις βλέπω να παλεύουν για την ειρήνη, κατά των ιμπεριαλιστών και των φονιάδων των λαών.
Υποστηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν πρόδωσε, ούτε εξαπάτησε. Γιατί είναι το αρχαιότερο Κόμμα, που ούτε για μια στιγμή δεν έλειψε από τους αγώνες για ελευθερία, για δικαιοσύνη, για προκοπή του τόπου. Ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν μπόρεσε να σταθεί περισσότερο από μια γενιά, κανένα άλλο κόμμα δεν υπηρέτησε ουσιαστικά, πιστά και με αυτοθυσίες, τα συμφέροντα των φτωχών, των αδυνάτων, των εργαζομένων, της Πατρίδας... Κανένα, εκτός του ΚΚΕ».
Τονίζουμε, επίσης, ότι το ΚΚΕ και ο λαός μας είναι περήφανοι που μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, γνήσιοι πατριώτες αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, διάλεξαν το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης το 1940 - 1944 στον καταχτητή. Χιλιάδες πολέμησαν στα πεδία των μαχών τους φασίστες καταχτητές και χιλιάδες οργανώθηκαν στις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Δεν διάλεξαν τον προδοτικό ρόλο του συνεργάτη των Γερμανών, των Ιταλών, των Βούλγαρων, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των κουκουλοφόρων.
Αξίζει εδώ να προσθέσουμε ότι τον Ιούνη του 1943 κηρύχτηκε απεργία των κατωτέρων αστυνομικών υπαλλήλων της Αθήνας, που διήρκεσε οκτώ μέρες. Η απεργία αυτή αποτέλεσε ξεχωριστό γεγονός για την Ιστορία του αντιστασιακού κινήματος στην αστυνομία σε όλο τον κόσμο. Τάχθηκαν και με αυτόν τον τρόπο στο πλευρό του λαού μας στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν κάθε δικαίωμα και σήμερα να έχουν ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις. Να παίρνουν θέση για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι ίδιοι, το οικογενειακό τους περιβάλλον δέχονται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.
Σήμερα ο λαός, οι απόστρατοι, η στρατευμένη νεολαία, το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ παρακολουθεί με ανησυχία την κλιμάκωση της εμπλοκής της πατρίδας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, καθώς και τις εντεινόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, οι βάσεις δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της Ελλάδας. Πρέπει να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο «κότα» μπορεί να είναι μια ναζιστόκοτα; Πόσο;

«Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατ...

TOP READ