2 Απρ 2017

"Ακραίες απόψεις... "

 "Ακραίες απόψεις... "


Την ώρα που η κυβέρνηση «κλειδώνει» τη συμφωνία με το κουαρτέτο για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, με διαρροές της εμφανίζεται να ανεβαίνει τάχα στα κάγκελα για την προχτεσινή ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γ. Στουρνάρα, για το Ασφαλιστικό.
Τι είπε ο διοικητής της ΤτΕ; Επανέλαβε το γνωστό αντιλαϊκό τροπάρι που αναμασούν όλα τα αστικά επιτελεία, ειδικά όταν επίκειται νέο τσεκούρι στις συντάξεις, περί «δαπανηρού» ασφαλιστικού συστήματος και «γενναιόδωρων συνταξιοδοτικών παροχών», στις οποίες θα πρέπει να γίνουν οι «αναγκαίες προσαρμογές», ενώ υποστήριξε επίσης τον «αυξημένο ρόλο» που θα πρέπει να έχει η ιδιωτική Ασφάλιση. «Οι απόψεις αυτές είναι πιο ακραίες ακόμα και από αυτές των υπερασπιστών του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού», έσπευσε να σχολιάσει η κυβέρνηση, η οποία, αφού ψήφισε πέρσι το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, έρχεται τώρα να κόψει άλλο 1,8 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους! Η ίδια κυβέρνηση που με τους αντιασφαλιστικούς της νόμους στρώνει το έδαφος για την υλοποίηση των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ για επέκταση των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής Ασφάλισης!
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και... τα δυο μαζί χτυπούν το λαό, ακριβώς γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Είτε με τη γνωστή θεωρία περί «δαπανηρού ασφαλιστικού συστήματος», είτε με την εξίσου γνωστή απάτη της κυβέρνησης ότι «δεν το θέλουμε που πετσοκόβουμε τις συντάξεις, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε γιατί είναι αρνητικός ο συσχετισμός στην ΕΕ», η λυπητερή πέφτει στις πλάτες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρυφό καμάρι: Η διαρροή της όχι και τόσο “μυστικής” έκθεσης Χρουστσώφ για το Στάλιν στο 20ο συνέδριο

Κατιούσα Το βράδυ της 24ης προς 25ης Φλεβάρη 1956, σε κλειστή, έκτακτη, κομματική σύσκεψη στα π...

TOP READ